"Badji is een beest"

DINSDAG, 2 FEBRUARI 2016, 07:41 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - INTERVIEWS Met Stéphane Badji haalde Anderlecht een concurrent slash stand-in voor Leander Dendoncker. Wat mogen we van de Senegalees verwachten? "Verwacht geen technische hoogstandjes, maar fysiek is hij indrukwekkend."

Erdin Demir, de linksachter van Waasland-Beveren, speelde nog met Badji samen bij het Noorse Brann Bergen. "Badji werd toen verkozen tot beste speler van onze ploeg", aldus Demir in Het Laatste Nieuws. "Fysiek is hij enorm sterk, een echt beest. Technische hoogstandjes moet je niet van hem verwachten, hij speelt simpel: duels winnen, bal veroveren en deze inleveren. Het is een stille jongen, maar door zijn manier van voetballen dwingt hij gezag af."

La Dernière Heure ging bij Alain Giresse, oud-bondscoach van Senegal, z'n licht opsteken over Badji. "Badji heeft een groot spelvolume en speelt met veel vastberadenheid", aldus Giresse. "Hij zorgt voor evenwicht in een elftal. Bij mij speelde hij altijd. De laatse maanden wordt hij wel niet meer opgeroepen, al weet ik niet waarom. Ik vergelijk Bajdi wel eens met Matuidi van PSG: hij blijft maar lopen om zijn ploegmaats te laten schitteren."

Volgens Giresse kan je Badji niet meteen vergelijken met Cheikhou Kouyaté. "Kouyaté heeft wat meer techniek. Badji is wat ruwer, maar heeft een groter loopvermogen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.