"Aanwezigheid Defour van enorm belang"

DONDERDAG, 25 FEBRUARI 2016, 07:53 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

BLESSURES - INTERVIEWS Raakt Steven Defour fit om straks te spelen? Heel Anderlecht hoopt van wel, maar coach en bestuur geven aan geen risico's te willen nemen. "We willen hem nadien geen vijf wedstrijden missen."

Toen een fan hem gisteren vroeg of hij kan spelen, antwoordde Defour "het wordt kantje, boordje". Bij Anderlecht hoopt iedereen dat de middenvelder fit raakt. Hij is immers de motor en ziel van de ploeg. "Met of zonder Steven, dat maakt een groot verschil", beseft Besnik Hasi. "Hij regelt het tempo van de ploeg. Dat hebben we gemist tegen Waasland-Beveren. Hij zet druk op de tegenstander en heeft ervaring in dit soort matchen. Steven zijn aanwezigheid is van een enorm belang."

"Liever tegen Standard"

Ook het bestuur beseft het belang van Defour. "Vaak zie je pas hoe belangrijk een speler is als hij ontbreekt", vertelt Herman Van Holsbeeck. "Defour en de medische staf moeten beslissen of hij kan spelen. We gaan echter niet het risico nemen om hem daarna vijf weken te moeten missen."

Dat beaamt voorzitter Roger Vanden Stock. "Als Steven niet honderd procent fit is, spelen we beter zonder hem. Ik heb liever dat hij zondag tegen Standard kan meedoen."

"Vertrouwen in vervangers"

Raakt Defour niet fit, dan moet Hasi kiezen tussen Youri Tielemans en Leander Dendoncker om hem te vervangen. "Ik heb alle vertrouwen in zijn vervangers", aldus Hasi. "Ook in Youri. Hij heeft genoeg persoonlijkheid om zich over de kritiek heen te zetten."



anderlecht-online forum