Anderlecht opent met belangrijke driepunter

ZONDAG, 3 APRIL 2016, 20:12 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zijn eerste wedstrijd van de play-offs gewonnen. Sprankelend was het niet, maar de 1-0-zege tegen Genk is van levensbelang om in het spoor van Club Brugge te blijven.

Anderlecht miste tegen Genk heel wat sterkhouders en begon aarzelend aan de partij. De eerste goede aanval kwam van de bezoekers. Proto bracht gevat redding op het schot van Karelis. Ook de rebound van Bailey viel ten prooi van de Anderlecht-goalie. Niet veel later mocht Malinovsky alleen op wandel, maar tot een schot kwam hij niet. Het Anderlecht-publiek morde.

Pas halvewege de eerste helft was er een eerste goede mogelijkheid voor Anderlecht. Kara kopte een hoekschop van Tielemans over. Anderlecht had intussen het spel overgenomen van Genk, maar de Limburgse organisatie stond als een huis. Paars-wit raakte er amper doorheen. Kort voor de rust was Praet er dichtbij met een goede kopbal, maar Bizot liet zich niet verrassen. De herneming van Okaka ging over.

De tweede helft begon met een kans voor Djuricic. De Serviër kwam echter een voetje te kort om de voorzet van Praet om te zetten in een doelpunt. Niet veel later trapte Tielemans net naast en probeerde Najar tevergeefs een strafschop te versieren. Het kwam hem op geel te staan. Anderlecht speelde na de rust duidelijk beter.

Het Brusselse veldoverwicht werd kort na het uur beloond met een doelpunt. Praet met een voorzet die Bizot eenvoudig kon plukken. Of zo leek het toch. Om één of andere reden kreeg de Nederlander de bal niet onder controle en verdween het leer achter hem in doel: 1-0 voor Anderlecht na een ongelooflijke blunder van Bizot.

Invaller Lukebakio kreeg nog enkele kansen op de 2-0, maar scoren lukte niet. Eerst verprutste hij het door een simpele bal nodeloos ingewikkeld te maken en nadien vond hij Bizot op zijn weg. Die maakte zo zijn misser van voorheen goed. Het bleef 1-0 en zo boekte Anderlecht een belangrijke overwinning om Club Brugge niet verder te zien uitlopen.