Tielemans trapt Anderlecht in titelstrijd

ZONDAG, 17 APRIL 2016, 20:35 - Garrincha

WEDSTRIJDEN De titelstrijd is weer helemaal open. In een topper met matig voetbal, maar veel spanning versloeg Anderlecht leider Club Brugge. Paars-wit boekt zo negen op negen in de play-offs en nadert tot op één punt van de leider uit Brugge.

Anderlecht begon aan de partij met Acheampong. De Ghanees was voldoende hersteld om te starten. Ook Dendoncker en Najar, die al even sukkelt met de adductoren, kregen een basisplaats. De partij begon met een botsing tussen Praet en De Bock in minuut één. Praet moest verzorging krijgen en zou de rest van de wedstrijd de gevolgen voelen. Kort na de rust werd hij gewisseld. Ook Najar hield het niet lang uit. Hij verdraaide zijn knie en werd op het kwartier vervangen door Badji.

Het sportieve dan. De openingsfase was voor Anderlecht, maar het eerste grote gevaar kwam van Club Brugge. Op het kwartier kreeg Diaby een prima schietkans. Proto stond aan de grond genageld, maar de paal bracht redding. Voor de rest kregen de in de eerste helft vooral halve kansen te zien. Beide ploegen knokten voor elke meter en er was amper ruimte om te voetballen. Strijd en inzet was er des te meer. Twee minuten voor de rust kreeg Okaka een uitgelezen kans om paars-wit met een voorsprong de rust in te trappen. Hij werkte zich voorbij drie verdedigers, maar zijn schot ging millimeters naast.

De tweede helft ging verder op het elan van de eerste. Knokvoetbal en het spel dat geregeld stil lag. Op het uur was het dan toch raak. Djuricic kreeg de bal, hij bediende Tielemans en die trapte in de korte hoek voorbij Butelle: 1-0, uitgerekend door de twee spelers die al heel wat kritiek kregen voor hun te magere statistieken. Club moest nu zijn egelstelling verlaten en vanuit de tribune zond Michel Preud'homme via een loopjongen boodschappen naar de bank. Tevergeefs. Een slotoffensief kwam er niet meer en ook Anderlecht voetbalde geen kansen meer bij elkaar.

Door deze overwinning is de titelstrijd weer helemaal open. De midweekspeeldag belooft spannend te worden. Club Brugge moet woensdag naar Genk, de enige Play-Off 1-ploeg die kan zeggen dat ze echt in vorm is. Anderlecht trekt een dag later naar Gent. Twee wedstrijden die ervoor kunnen zorgen dat donderdagavond de wereld er weer helemaal anders uitziet. Maar zal het tijdens deze play-offs ooit anders zijn?