Wanvertoning op en naast het veld

ZONDAG, 24 APRIL 2016, 20:16 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Na een 10 op 12 met erg armzalig voetbal heeft Anderlecht een eerste nederlaag geleden in Play-Off 1. Het werd trouwens een wanvertoning op alle vlakken, met discussies tussen spelers en supporters die het veld op liepen.

Een desastreuze namiddag werd het, daar in Roeselare. Anderlecht begon met Deschacht als linksachter in plaats van Büttner, maar paars-wit gaf niet thuis. Na amper acht minuten voetballen mocht Akpala een hoekschop ongehinderd binnenkoppen: 0-1. En het werd al snel erger. Op het kwartier trapte Canesin via de voet van Nuytinck in doel: 0-2.

Okaka en Defour kregen kansjes om Anderlecht terug in de wedstrijd te brengen, maar faalden. Op slag van rust zette Oostende de 3-0 op het bord. Dendoncker werd foutief van de bal gezet in het eigen stafschopgebied en El Ghanassy profiteerde.

Anderlecht moest wat doen na de rust en Hasi reageerde met een dubbele wissel. Met Deschacht en Dendoncker moesten twee verdedigend ingestelde spelers plaatsmaken voor de offensieve jongens Djuricic en Conté. Tot beter voetbal leidde dit niet. Iets voorbij het uur ontsnapte Kara aan rood na een stevige charge op Akpala. Acheampong en Okaka kregen kansjes, maar het was Defour die kon scoren. Op aangeven van Djuricic trapte hij via de lat staalhard in doel: 3-1. Een knal vol frustratie.

Wie droomde van een Liverpool-achtige comeback, mocht die aspiraties meteen opbergen. El Ghanassy schoof op aangeven van Canesin de 4-1 binnen. De frustratie bij Anderlecht had toen al het kookpunt bereikt. Na Deschacht en Nuytinck voor de rust gingen nu Djuricic en Okaka over tot een stevig potje bekvechten.

Ook de Anderlecht-supporters konden hun frustraties niet bedwingen. In het supportersvak ontstonden kleine vechtpartijen en twee heethoofden renden het terrein om om verhaal te halen bij de spelers. Hoewel ze snel werden afgevoerd, vond scheidsrechter Smet het toch nodig om de partij stil te leggen. Proto probeerde de fans te bedaren en na de korte onderbreking legde Sylla de 4-2-eindstand vast na een mooie assist van Trézéguet.

Deze nederlaag in de play-offs legde de pijnpunten van het hele seizoen duidelijk bloot. De punten konden te tekorten van dit Anderlecht de voorbije weken bedekken, maar dat kon niet blijven duren. Anderlecht zal dringend uit een ander vaatje moeten tappen wil het kampioen worden.

Score: 4-2
Goal(s): 7' Akpala 1-0, 16' Canesin 2-0, 45' El Ghanassy 3-0, 77' Defour 3-1, 81' El Ghanassy 4-1, 90' Sylla 4-2

KV Oostende:Ovono, Vandendriessche, Rozehnal, Godeau, Lukaku, Canesin, Jali (79' Jonckheere), Siani, El Ghanassy (90+1' Milic), Berrier (88' Capon), Akpala
Anderlecht:Proto, Badji, Kara, Nuytinck, Deschacht (46' Sylla), Dendoncker (46' Djuricic), Defour, Tielemans (68' Trezeguet), Praet, Okaka, Acheampong

Geel: 63' Kara
Rood: /

Scheidsrechter: Wim Smet
Stadion: Schierveldeanderlecht-online forum