Anderlecht pakt zege in slotminuut

ZONDAG, 8 MEI 2016, 16:39 - WauteRSCA

WEDSTRIJDEN Anderlecht is tegen KV Oostende door het oog van de naald gekropen. Na een dramatische eerste helft en een verdiende achterstand, knokte het zich in de tweede helft op en over Oostende. De winnende treffer van Stefano Okaka viel pas in de vijfde en laatste minuut van de extra tijd.

Anderlecht was opnieuw nergens in de eerste helft. Het slaapwandelde opnieuw 45 minuten lang en kreeg wat het verdiende: een achterstand aan de rust. Na een half uur liet Leander Dendoncker in een moment van totale zinsverbijstering Bruno Godeau het leer binnentikken.

In de tweede helft kregen we een volledig ander verhaal. Filip Djuricic kwam in de plaats van de nochtans degelijke Michael Heylen, waardoor Leander Dendoncker een rij achteruit schoof. Anderlecht greep de Kustboysmeteen bij de keel en na amper acht seconden kreeg Okaka al een grote kans op de gelijkmaker.

De 1-1 kwam er een paar minuten later toch. Vandendriessche haalde Acheampong onderuit, waardoor de bal op de stip ging. De nochtans matig getrapte strafschop van Tielemans vloog toch tegen de netten. In de nasleep flirtte Didier Ovono met rood na een stevige duw op Tielemans.

Op het uur verdiende Anderlecht een tweede penalty en Ovono minstens een tweede karton, maar ref Wouters waande zich even Arnold Hunter en floot niet.

Okaka miste nog een serieuze kans, maar na de wissel van de opnieuw lichtgeblesseerde Steven Defour, verminderde de paars-witte druk. Anderlecht bleef wel de betere ploeg onder impuls van invallers Djuricic en Suarez.

Wanneer de paars-witte titelhoop bijna in de koelkast kon, gebeurde het toch nog. Okaka kopte Anderlecht naar het delirium. Anderlecht komt zo op een half punt van Club Brugge, dat om 18u nog op het veld van AA Gent speelt. Als Club niet wint, heeft Anderlecht alles opnieuw in eigen handen. Anderlecht trekt zondag naar het Jan Breydelstadion.