Magali Suarez: "Tijd om te vertrekken"

DINSDAG, 10 MEI 2016, 07:55 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - INTERVIEWS Nog drie wedstrijden en dan komt er na acht jaar een einde aan het verblijf van Matias Suarez bij Anderlecht. Vrouwlief Magali geeft aan dat het tijd is voor een transfer. "De valiezen zullen snel gepakt zijn."

Zondag tegen Oostende konden we nog eens genieten van Suarez. Met enkele flukse acties en een assist voor de 2-1 zorgde hij voor een heropleving na de rust. "Al toen hij een eerste keer de bal raakte, zag ik dat Mati Anderlecht een laatste geschenk wil geven: de titel. Het wordt moeilijk, maar hij gelooft dat het kan", zegt Suarez' echtgenote Magali in Het Nieuwsblad.

Het zou een afscheid in schoonheid zijn voor Suarez. De voorbije jaren speelde hij amper door aanhoudende knieblessures. Zijn contract bij Anderlecht loopt nog één jaar, maar een verlenging lijkt er niet in te zitten. "Bij een ultiem voorstel weet je nooit, maar acht jaar bij Anderlecht is lang he. We houden van België, maar nieuwe lucht zou niet slecht zijn voor Mati zijn carrière. Het is het goede moment om te vertrekken."

Suarez' ex-club Belgrano polste al meermaals voor een terugkeer, maar dat ziet Magali niet zitten. "In Europa zijn de scholen beter en het is er veiliger. Spanje of Italië zou ideaal zijn. Zeker Spanje, met de taal en cultuur."

In januari stelde Anderlecht aan Suarez voor om net als Guillaume Gillet naar Nantes te verhuizen, maar dat weigerde de Argentijnse ex-Gouden Schoen. "Ik hield dit tegen", aldus Magali. "We hadden de tijd niet om deftig na te denken en ik wilde niet halsoverkop verhuizen met een pasgeboren baby. Maar deze zomer kunnen onze valiezen snel gepakt zijn."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.