Vader Svilar: “Mile moet geen geschenken krijgen”

DONDERDAG, 12 MEI 2016, 11:08 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD - INTERVIEWS Nu een afscheid van Silvio Proto steeds waarschijnlijker lijkt, is het uitkijken naar Mile Svilar. Voor een basisplaats is het nog wat vroeg, maar een plekje in de A-kern is een logische stap. “Dat is ons toch min of meer beloofd”, zegt vader Ratko Svilar.

“Het is de trainer die beslist, maar toen Mile zijn contract tekende, was het wel min of meer voorzien dat hij deze zomer zou aansluiten bij de A-kern”, vertelt Radko in La Dernière Heure. “Maar ik wil niet dat hij cadeaus krijgt. Hij moet krijgen wat hij verdient op basis van het werk dat hij levert. Mijn zoon is geen kind meer, hij wordt een man. Mile is 1,89 meter groot en weegt 80 kilogram. Hij heeft spieren en kracht gewonnen, maar ook aan wendbaarheid.”

Sterker dan voor blessure

Door een blessure zag Svilar de eerste maanden van dit seizoen in rook opgaan, maar eens terug fit trainde hij al meermaals mee met de A-kern. Hij keepte sterk in de Youth League, speelde wedstrijden bij de U21 en stond op het einde van het seizoen tussen de palen bij de U17 om de titel veilig te stellen.

“Mile is sterker teruggekomen na zijn blessure”, zegt Radko. “Hij volgde een programma van de club, maar werkte ook met Lieven Maesschalck. Welke zijn beste wedstrijd van het seizoen was? Moeilijk te zeggen. Hij speelde sterk tegen Barcelona, maar ook tegen Arsenal.”

Derde doelman bij Schalke 04

Voor Svilar in augustus van vorig jaar 16 jaar werd en zijn eerste contract tekende, was er interesse van vele grote clubs. Die is er nog steeds. “Maar het is honderd procent zeker dat hij blijft”, verzekert zijn vader. “We zeiden neen tegen Schalke 04, waar hij meteen derde doelman kon worden.”

“Het sportief project dat Anderlecht voor Mile heeft uitgestippeld, bevalt ons heel erg. Bovendien, en dat is heel belangrijk, hij moet zijn studies hier afmaken.”
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.