Zielig Anderlecht laat Club Brugge vieren

ZONDAG, 15 MEI 2016, 16:28 - WauteRSCA

WEDSTRIJDEN Een onwaarschijnlijk zwak Anderlecht heeft zich zondagmiddag naar de slachtbank laten leiden in het Jan Breydelstadion. Zonder ook maar één seconde te tonen dat het voor de titel wou vechten, verloor het met 4-0.

Het was van bij het begin al blauw-zwart dat de klok sloeg. De thuisploeg creëerde meteen een aantal kansen en het was een klein wonder dat het tot minuut 24 duurde vooraleer Club de ban brak. Diaby won het duel van Heylen en kopte de bal onder een flaterende Proto.

Vijf minuten later bood diezelfde Heylen Diaby  de 2-0 aan in geschenkverpakking. Anderlecht reageerde enkel door hun frustraties te etaleren en maakte amper iets klaar.

Ook de tweede helft was voor de West-Vlamingen, die hun voorsprong nog verdubbelden. Na 77 minuten had Club veertien keer op doel geschoten. Anderlecht… één. Veel meer woorden willen we hier niet meer aan vuil maken.