Tien Anderlecht-spelers onverdiend onderuit

DONDERDAG, 19 MEI 2016, 22:50 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht moet tot de slotspeeldag wachten om zekerheid te hebben over de tweede plaats. Paars-wit speelde in Genk een sterke partij, maar het verloor uiteindelijk met zware 5-2-cijfers. Gent won onverdiend van KV Oostende.

De wedstrijd begon slecht voor Anderlecht. Na amper tien minuten kreeg Okaka een rode kaart voor een duw tegen de borst van Kabasele. Toch speelde Anderlecht een sterke eerste helft en via Djuricic, zijn eerste doelpunt van het seizoen, kwam paars-wit verdiend op voorsprong. Op slag van rust hing Bailey de bordjes weer in evenwicht.

Na de pauze ging Anderlecht verder op zijn elan en Suarez zorgde op het uur voor de verdiende 1-2. Djuricic, die kort voordien dichtbij zijn tweede doelpunt was, leverde de assist. De Serviër speelde sterk. Anderlecht verzuimde om de score uit te diepen en dat kwam hen duur te staan. Buffel bracht Genk opnieuw op gelijke hoogte en een kwartier voor tijd liep ging op enkele minuten uit tot 4-2. In blessuretijd werd het nog 5-2.

Ondanks deze nederlaag leek Anderlecht op weg naar zekerheid over de tweede plaats, maar Gent won in de slotfase alsnog van KV Oostende. Paars-wit moet zondag tegen Zulte Waregem minstens gelijkspelen om zekerheid te hebben over het ticket voor de Champions League-voorronde.

Score: 5-2
Goal(s): 25' Djuricic 0-1, 45+2' Bailey 1-1, 60' Suarez 1-2, 65' Buffel 2-2, 76' Pozuelo 3-2, 78' Ndidi 4-2, 90+1' Karelis 5-2

RC Genk:Bizot, Walsh, Dewaest, Kabasele, Uronen, Ndidi, Pozuelo (83' Kumordzi), Buffel, Bailey (90' Karelis), Kebano (71' De Camargo), Samatta
Anderlecht:Proto, De Medina, Kara, Nuytinck, N'Sakala (79' Ezekiel), Tielemans, Praet, Djuricic (81' Lukebakio), Suarez, Okaka, Acheampong

Geel: 52' Praet, 75' Dewaest, 90+2' Karelis
Rood: 10' Okaka

Scheidsrechter: Sebastien Delferière
Stadion: Cristal Arena