Andy Najar verkozen tot speler van het seizoen

WOENSDAG, 1 JUNI 2016, 11:07 - D.A.B.
Logo Anderlecht-Online

WEDSTRIJDEN - WEBSITE Anderlecht eindigde, na een zwak seizoen, toch nog op de tweede plaats. Na elke wedstrijd kon u onze ploeg beoordelen. Nu de laatste match gespeeld is, kunnen we de resultaten bekend maken. Wie vond u de beste speler? Welke wedstrijd was de beste van het seizoen?

Andy Najarviel uit bij het begin van de play-offs, maar werd toch verkozen tot de beste speler. Op zich is dat niet verwonderlijk. De Hondurees toonde in de meeste matchen een voorbeeldige inzet en blonk uit op de verschillende posities waar hij werd geposteerd. Met 62% krijgt hij dan ook het beste rapport.

Steven Defourbekleedt de tweede plaats. De middenvelder kon de hoge verwachtingen misschien niet helemaal inlossen, mede door zijn vele blessures, maar wordt toch beloond voor zijn inzet. Hij scoorde 61%

Filip Djuricic en Leander Dendoncker streden lang voor de bronzen plak. Uiteindelijk ging de Serviër met de eer aan de haal (59%). Djuricic vervoegde paars-wit tijdens de winter en bloeide pas in de laatste matchen volledig open. Zijn frivool spel past echt volledig bij de Anderlechtse huisstijl en wordt dan ook beloond. De club is ondertussen ook gestart met de onderhandelingen voor een nieuw contract.

Helemaal onderaan de ranking bengelen Conté, Vanden Borre en Kara. Voor Conté en Vanden Borre lijkt ondertussen geen toekomst meer weg gelegd in het Vanden Stock Stadion. Kara kon volgens jullie te weinig brengen voor de hoge aankoopprijs die paars-wit neertelde.

De wedstrijd Brugge-Anderlecht van december vorig jaar, werd gekozen tot beste wedstrijd van het seizoen (met een score van bijna 70%). Ook de thuiswedstrijd in de play-offs tegen de Brugse rivaal kon bekoren (67,1%). Opvallend is dat ook de slechtste partij van het jaar werd gespeeld tegen de Bruggelingen. Met een score van 31% werd de kampioenenmatch van Blauw-Zwart verkozen tot de meest belabberde prestatie van het seizoen. Ook de wedstrijd op Oostende (in de play-offs) werd afgestraft (33%), net als de partij tegen Moeskroen. 

Dit seizoen waren er ook uitzonderlijk veel wedstrijden waarin u het grootste deel van de spelers een score lager dan 60% gaf; nogmaals een duidelijke indicatie voor het zeer matige spel van dit seizoen...anderlecht-online forum