Jonge trainer type-Klopp

WOENSDAG, 15 JUNI 2016, 05:59 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - ANDERE Naast Paul Le Guen heeft Anderlecht nog een jonge Zwitsere trainer op de shortlist staan, de 42-jarige Réne Weiler. Voor hem ligt er een prestatiegericht contract klaar in tegenstelling tot Le Guen die nogal hoge looneisen heeft. 

Weiler is momenteel actief in de Duitse tweede klasse en miste er op een haar na de promotie met FC Nürnberg. Kenners van de Duitse tweede klasse zeggen dat Weiler enorm veel potentieel heeft. 

Weiler wordt geroemd voor zijn tactisch inzicht. Hij staat ook bekend als iemand die jonge talenten kansen geeft én vooruitgang laat boeken. Ook voor de dug-out is zijn vechtlust groot waardoor hij snel vergeleken wordt met Jürgen Klopp.  

Herman Van Holsbeeck was de afgelopen dagen in Zwitserland om gesprekken te voeren met Weiler en diens huidige club FC Nürnberg. 

De uiteindelijke beslissing ligt bij Anderlecht. Kiest het voor Le Guen, op papier de meest veilige keuze. Of kiest het voor Weiler, een jonge coach die verfrissing kan brengen. 





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.