"De Maio doet me denken aan Kompany"

WOENSDAG, 6 JULI 2016, 08:43 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - INTERVIEWS Met Sébastian De Maio staat Anderlecht op het punt om een ervaren verdediger uit de Serie A aan te trekken. Anderlecht-jeugdproduct Omar El Kaddouri kent De Maio goed. "Anderlecht doet een uitstekende zaak", zo zegt hij.

El Kaddouri speelde samen met De Maio bij Brescia en de twee zijn nog steeds goede vrienden. "Zondag, voor Sébastian naar België moest afreizen, zagen we elkaar nog en ik heb hem gerustgesteld", zegt El Kaddouri, die momenteel voor Napoli speelt. "Hij stelde me vragen over Anderlecht en ik zei hem dat ze de top zijn in België. Sébatian heeft wat schrik om Italië te verlaten, maar spelen voor de titel en misschien Champions League konden hem overtuigen."

Volgens El Kaddouri zal De Maio een verrijking zijn voor Anderlecht. "Tactisch is hij echt een crack en hij is stevig in de duels. Gezien zijn 1m90 is hij wat trager op de eerste meters, maar hij herstelt zich snel. Eigenlijk doet hij me wat denken aan Vincent Kompany", besluit El Kaddouri.

Strafschoppen

De Maio's professionele carrière speelde zich tot op heden altijd in Italië af. In 2007 legde hij eens een test af bij Germinal Beerschot, maar hij werd doorgestuurd met een onvoldoende. BIj Anderlecht moet De Maio de nieuwe leider van de defensie worden. Bij zijn vorige clubs Celano en Frosinone nam hij ook de strafschoppen.

 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.