Anderlecht speelt gelijk in Rostov

DINSDAG, 26 JULI 2016, 22:29 - WauteRSCA

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zopas 2-2 gelijkgespeeld in de derde voorronde van de Champions League. Tegen Het Russische Rostov kwam het tot tweemaal toe op voorsprong, maar kon het die nooit lang vasthouden. Debutant Sofiane Hanni en Youri Tielemans scoorden voor paars-wit.

Anderlecht beleefde een droomstart. Na amper twee minuten verschalkte Hanni de thuisdoelman na een ingestudeerde vrije trap van Steven Defour. Op het kwartier lukte Ezzatollahi de gelijkmaker nadat Davy Roef in eerste instantie nog een vrije trap parreerde.

Anderlecht had het niet eenvoudig, maar herstelde zich in het slot van de eerste helft en trok die lijn door in de tweede helft. Het werd daarvoor beloond met een tweede doelpunt. Het derde schot van Tielemans was het goede. Anderlecht leek op weg naar de overwinning, tot ref Luca Banti in een opstoot van het Hunter-syndroom een penalty zag voor de thuisploeg. Poloz toonde geen genade en bracht de Russen opnieuw op gelijke hoogte.

Rostov was de betere ploeg in de slotfase, maar kwam niet meer verder dan een pegel op de kruising en een (terecht) afgekeurde goal. Anderlecht pakt zo een degelijke uitgangspositie en heeft volgende week voldoende aan 0-0 of 1-1 om zich te plaatsen voor de laatste voorronde van de Champions League.

Score: 2-2
Goal(s): 2' Hanni (1-0); 17' Ezzatollahi (1-1); 54' Tielemans (2-1); 61' Poloz (2-2, pen)

Rostov:Dzhanaev, Kalachev, Bastos, César Navas, Novoseltsev, Ķudryashov, Ezatolahi (83' Terentyev), Gatskan, Noboa, Poloz (75' Kireyev) Kireyev
Anderlecht:Roef, Appiah, De Maio, Nuytinck, N'Sakala, Defour (92' Heylen), Dendoncker, Tielemans, Hanni (80' Trezeguet), Sylla, Chipciu (69' Acheampong)

Geel: Acheampong, Kalachev, Sylla, Chipciu

Scheidsrechter: Luca Banti
Stadion: Olimp 2 Stadion