Weiler: "Ik ben content"

WOENSDAG, 27 JULI 2016, 07:56 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN - INTERVIEWS Waren we in de oefenmatchen nog getuige van een rustige, bijna verlegen coach, dan was het in Rusland volledig het tegenovergestelde. Als een duivel uit een doosje stond René Weiler hevig te coachen en te gesticuleren. De coach was al bij al tevreden over het resultaat van zijn ploeg.

"Het resultaat is positief, ja ik ben content", zegt Weiler na afloop van de wedstrijd, "Wel jammer dat we twee keer een voorsprong uit handen geven. Al is het volgens mij wel een heel lichte strafschop, ik moet de beelden nog bekijken. Al was de aanleiding tot de strapschop ook niet nodig. Volgens mij heeft iedereen toch wel een mooie wedstrijd gezien, we hebben goed gespeeld."

Doelpunt

De eerste goal van Anderlecht viel uit een stilstaande fase, opmerkelijk, want dat was iets waar paars-wit het vroeger heel moeilijk mee had: "Er is veel getraind op stilstaande fases, die zijn heel belangrijk in het voetbal van vandaag. We wisten ook dat Rostov gevaarlijk was op corners. Maar ik ben heel blij voor de ploeg dat de eerste goal viel uit een corner, het heeft de ploeg vertrouwen gegeven. Ook voor Tielemans ben ik enorm blij dat hij zo een mooi doelpunt heeft kunnen maken. Youri heeft een mooie trap in zijn voeten, daar ben ik al dikwijls getuige van geweest op training en jullie nu ook tegen Rostov. Het is goed dat hij het zo vaak geprobeerd heeft."

Nerveus

Nog een opmerkelijk zicht gisteren tegen Rostov, Weiler langs de zijlijn, druk gesticulerend en coachend: "Jullie kennen mij nog niet zo goed hé. Ik probeer altijd zo actief te coachen. We waren natuurlijk allemaal wat nerveus, we wisten ook niet waar we ons konden aan verwachten en ja, soms verandert mijn manier van coachen. Wat kan ik daarop zeggen? Ik ben wie ik ben hé."

Terugwedstrijd

Over de terugwedstrijd wou de coach nog niet teveel kwijt of in zijn kaarten laten kijken.
"Dat zal ik eerst intern doen. Ik wil vooral verder bouwen op wat we in Rusland hebben laten zien", aldus Weiler.

 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.