Eerste uitschuiver is een feit na harde 0-2

WOENSDAG, 3 AUGUSTUS 2016, 23:51 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Anderlecht is al meteen uit het kampioenenbal geknikkerd. Na een ellendige match verloor paars-wit thuis met 0-2 nadat het in de heenmatch nog 2-2 gelijk gespeeld had. Paars-wit bleef vooral onmondig voor doel en kon de Russen nooit echt bedreigen. 

Paars-wit begon met goede intenties aan de match maar kwam niet verder dan een paar kopballetjes van Sylla. Rostov bleek een diesel te zijn en moest eerst even warm lopen. Maar op het kwartier begonnen de bezoekers duels te winnen en namen ze de match in handen. Na een paar kleine kansjes, mocht Noboa van ver buiten de zestien aanleggen en Roef was geklopt: 0-1.

Dat paars-wit niet makkelijk door de Russische verdediging zou geraken, was ondertussen al duidelijk. Er zat geen diepgang in het spel en de bal werd rustig rond getikt alsof er niets aan de hand was. Rostov deed vroeg in de tweede helft de boeken al dicht: Azmoun schakelde de statische De Maio makkelijk uit en legde de bal over Roef binnen. Slechts twee keer sloeg Anderlecht erin om de achterlijn te halen. Dat leverde een bal op de paal op en bij de tweede keer stond er niemand voor doel om binnen te tikken. Aan de overkant hadden de Russen nog de kans om Anderlecht helemaal belachelijk te maken, maar Roef lag in de weg. 

Het Champions League fotootje dat ter illustratie bij dit artikel staat, zal dit seizoen dus niet meer te zien zijn op deze site. Dat van de Europa League halen we alvast van onder het stof.

Score: 0-2
Goals: 27’ Noboa (0-1), 47’ Azmoun (0-2)

Anderlecht:Roef, Appiah, De Maio, Nuytinck (60’ Kabasele), N'Sakala (54’ Acheampong), Defour, Dendoncker, Tielemans, Chipciu, Hanni (77’ Hassan), Sylla

Rostov:Dzhanaev, Terentyev, Novoseltsev, César Navas, Bastos, Kudryashov, Kalachev, Noboa, Gatcan, Azmoun (56’ Poloz (90’ Erokhin)), Bukharov (73’ Saied)

Geel: 40' Bukharov, 45' Kudryashov, 54' Gatcan, 77' Saied, 89' Terentyev / 45' Sylla
Rood: /

Scheidsrechter: Matej Jug (Slo)
Stadion: Constant Vanden Stock-Stadion



anderlecht-online forum