Lardot reageert op kritiek

ZONDAG, 18 SEPTEMBER 2016, 18:29 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Jonathan Lardot was de gebeten hond na afloop van Genk-Anderlecht. De scheidsrechter nam wel de tijd om zijn visie te geven op de fases waar veel kritiek op kwam. Ondertussen heeft Lardot de beelden gezien en hij blijft achter zijn beslissingen staan. 

Fase 1: Overtreding Ndidi

De goal van Kara vloeide uit een vrijschop na een discutable fout van Ndidi op Teodorczyk. "Ik zag Ndidi die voor Teodorczyk ging en niet voor de bal. Hij zette zijn armen open en vanuit mijn positie zag ik een fout."

Fase 2: Handspel van Kara waar het doelpunt uit vloeide

Voor de Kara de bal in doel knalde raakt hij de bal duidelijk met de hand:  "Ik heb de beelden gezien en Kara raakte de bal inderdaad met de hand. Maar belangrijk is dat de bal op zijn arm viel, op een korte afstand. Hij had zijn arm op een natuuurlijke positie. Dat hij er voordeel uit haalde, maakt niets uit."

Lardot stuurde Pozuelo en Colley met tweemaal geel van het veld

Fase 3:  Tweede geel voor Pozuelo

Pozuelo protesteert na het doelpunt krijgt geel,kort daarna gleed hij uit en maakte zo een overtreding, tweede gele kaart: "Hij nam een risico. Hij gleed met de voet vooruit en er was contact met zijn voet tegen het been van de tegenstander." Het feit dat Pozuelo uitgleed is geen excuus voor Lardot:  "Hij nam een risico en dat op een positie waar het helemaal niet nodig was. Het was roekeloos."

4 Tweede geel voor Colley

Helemaal op het einde van de partij krijgt ook Colley nog een tweede gele kaart.  Hij lomt zacht met de hand tegen de bal, hoewel er niet echt een beweging naar de bal was. "Dat was een heel andere situatie dan met Kara", maakt Lardot zelf de vergelijking. "De verdediger van Genk maakte zich breder en als hij die bal niet met de hand raakte, kon de speler van Anderlecht doorgaan."





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.