Deschacht verdacht van wedden op Anderlecht-wedstrijden

ZATERDAG, 24 SEPTEMBER 2016, 10:32 - Zabriskie
Anderlecht-Online No Image Found

WEBSITE - ANDERE De politie en het parket onderzoeken of Olivier Deschacht geld inzette op wedstrijden waarin hij zelf meespeelde. Tijdens het seizoen 2014-2015 zouden er namelijk opbrengsten tot zo'n 20.000 euro toegekend zijn aan de account van Deschacht.

Volgens Het Laatste Nieuws startte de politie begin september het onderzoek, nadat het een lijst zou ontvangen hebben van de Belgische Voetbalbond met 500 spelersnamen. Dat onderzoek wijst uit dat vijf à zes spelers iets op hun kerfstok zouden hebben, met Deschacht als opvallendste naam op dit lijstje. Hij werd reeds verhoord door de politie en de zaak werd overgemaakt aan het parket in Gent. Anderlecht zelf schaart zich volledig achter Deschacht, die openlijk niet mag reageren op de affaire. Wel is geweten dat hij de feiten met klem ontkent, met als verklaring in zijn proces-verbaal dat hij zijn account bij Unibet tien jaar geleden aanmaakte toen hij nog in zijn ouderlijk huis leefde. Twee jaren later zou hij dit huis verlaten, waarna zijn broer deze account in de loop der jaren verder gebruikt zou hebben.

Het parket zal nu gaan onderzoeken of Deschacht toch zelf gokte op wedstrijden of de waarheid spreekt en te nonchalant geweest is door zijn account door iemand anders te laten gebruiken. In het eerste geval hangt er een zware straf boven het hoofd van Deschacht: volgens de wet kan de rechter door deze inbreuk een gevangenisstraf van zes maanden tot vijf jaren opleggen met bijkomende boete tot 600.000 euro. 

Woordvoerder van de Belgische Voetbalbond Pierre Cornez viel uit de lucht. "We hebben deze ochtend via de media vernomen dat er een gerechtelijk onderzoek zou lopen. We willen hier meer informatie over krijgen, maar vanuit de KBVB is er geen onderzoek gestart."


 





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.