Wie zal Chipciu vervangen?

DONDERDAG, 13 OKTOBER 2016, 08:03 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

BLESSURES - WEDSTRIJDEN Alexandru Chipciu onderging gisteren de nodige onderzoeken om vast te stellen hoe ernstig zijn dijblessure is. Anderlecht communiceerde nog niet over zijn onbeschikbaarheid, maar zijn enthourage houdt rekening met afwezigheid van één maand.

Dit betekent dat Chipciu een zevental wedstrijden zal missen. Daarbij de topper tegen Club Brugge en de dubbele confrontatie met Mainz in de Europa League.

Intussen breekt René Weiler zich het hoofd over wie Chipciu, één van de veldspelers met het meeste minuten op de teller dit seizoen, moet vervangen. Massimo Bruno ligt qua positie het meest voor de hand, maar de Belg ligt niet in de hoogste schuif bij Weiler. Tijdens de invalbeurten die hij kreeg kon hij niet overtuigen, bij de U21 evenmin. Het lijkt wel alsof hij bij Red Bull Salzburg en Leipzig geen progressie heeft geboekt.

Diego Capel lijkt het meeste kans te maken. De Spanjaard is fysiek in orde, maar is van nature wel een linkerflankspeler. Bovendien zorgt de taal voor problemen: hij spreekt enkel Spaans. Tot slot is er Emmanuel Adjei Sowah. De Ghanees is eigenlijk een rechtsback, maar Weiler liet hem al invallen op het middenveld. Hij is wel nog jong en mist ervaring.anderlecht-online forum