Zwak Anderlecht pakt een puntje mee uit Duitsland

DONDERDAG, 20 OKTOBER 2016, 22:54 - Skyhawk

WEDSTRIJDEN Een slap en experimenteel Anderlecht pakte zopas een punt in Mainz. Paars-wit doet daarmee wel een goede zaak, met nog twee thuismatchen tegen Mainz en Saint Etienne. De Fransen wonnen en komen dus met vijf punten mee aan de leiding met Anderlecht en Mainz. Qabala heeft nul punten.

In de eerste helft was het al Mainz wat de klok sloeg. De Duitsers waren zeker niet indrukwekkend, maar verdedigden stevig, wonnen de meeste duels en creëerden een handvol serieuze kansen waarvan de beste de paal likte. Toch was er een penalty nodig om de score te openen. Niet toevallig ging Olivier Deschacht in de fout, die op de rechterpositie van een driemansverdediging was neergezet in een mislukt experiment van coach Weiler. Malli zette de strafschop om na 10 minuten. Anderlecht beperkte zich tot twee serieuze kansen. Tot twee maal toe kwam Hanni alleen voor doel, maar hij miste.

Wissels kwamen er niet aan de rust, wat leidde tot het zelfde spelbeeld. Roef hield De Blasis van de 2-0. Acheampong kwam dreigen met een schuchtere poging aan de overkant. Met nog een half uur op de klok kwam de wissel dan toch. Capel kwam op het veld voor de andermaal onzichtbare Stanciu. Veel zoden bracht het aanvankelijk niet aan de dijk. Tot Teodorczyk uit het niets de 1-1 op het bord kopte: Hanni trok de bal voor en de Pool scoorde maar al te makkelijk tussen twee centrale verdedigers. Even leek paars-wit te gaan doordrukken, maar het offensief kwam niet van de grond. Mainz herstelde al snel weer het evenwicht en de match kabbelde rustig verder tot aan de 90e minuut. Buiten een berg slordigheden en wissels viel er niets meer te beleven: 1-1 eindstand.