Vercauteren: "Anderlecht staat niet waar het hoort"

ZATERDAG, 26 NOVEMBER 2016, 11:17 - Zabriskie
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS - WEBSITE Frankie Vercauteren houdt de huidige toestand van Anderlecht goed in de gaten. De voormalige coach van Anderlecht, vorige maand ontslagen bij het Russische Samara, vindt de situatie zorgwekkend.

"Met dergelijke resultaten is het logisch dat de druk toeneemt.", opent Vercauteren. "Ook al wordt gezegd dat het huidige Anderlecht kwaliteit mist, moet het altijd voor de titel spelen."

Hij vindt de interactie van Anderlecht-coach René Weiler met de pers op z'n minst merkwaardig te noemen. "Als je de druk niet aankan, moet je van beroep veranderen. Zo gaat het er nu eenmaal aan toe bij alle grote clubs."

Weiler haalt geregeld aan in de pers dat er nog geen ploeg staat. "Het smeden van een ploeg is het werk van de coach, toch? Er kunnen individuele problemen opduiken, kwaliteitsproblemen, enzovoorts, maar het is aan hem om dit op te lossen.", is Vercauteren kritisch. 

Vercauteren zit momenteel in Rusland om de laatste details van zijn vertrek te regelen. Nu Vercauteren zonder club zit en de grond onder de voeten van Weiler alsmaar heter wordt, zal de geruchtenmolen op volle toeren draaien. Hij ontkent dat Anderlecht afgelopen zomer gehengeld heeft naar zijn diensten, maar wie weet duikt zijn naam de komende maanden of weken opnieuw op in de pers...





anderlecht-online forum