Anderlecht verpulvert Moeskroen in eigen huis

ZONDAG, 27 NOVEMBER 2016, 23:22 - Skyhawk

WEDSTRIJDEN Paars-wit heeft vanavond een serieuze portie vertrouwen getankt. De Brusselaars vraten Moeskroen op met huid en haar; en dan was de 7-0 eindstand nog geen eens overdreven. Man van de match was zonder twijfel Massimo Bruno, maar ook Stanciu en Hanni acteerden sterk. Najar maakte zijn comeback en presteerde meteen sterk.

De match was nog geen minuut oud of het was al prijs. Bruno vocht zich tegen de achterlijn aan de bal, trok voor en Teodorczyk knikte simpelweg binnen aan de tweede paal. Na 20 minuten werd de score al verdubbeld. Bruno schotelde Hanni de 2-0 voor. Nog geen tien minuten later hing de 3-0 al tegen de touwen. Hanni trachte vanop de flank voor te brengen, maar de bal vloog binnen via Delac. Voor de rust zou het zelfs nog 4-0 worden. Stanciu maakte zijn eerste competitiedoelpunt met een knap schot in de linkerbenedenhoek. De 5-0 hing zelfs in de lucht, maar Hanni trof de deklat met een harde pegel.

Na de rust leek de bal er maar niet in te willen. Brunos enig mooie lob stierf tegen de lat. Niet veel later talmde Teodorczyk te lang voor open doel en verkwanselde zo een niet te missen kans. Ook Nuytinck kreeg de bal na een stilstaande fase niet binnen. Hij knalde pal op de keeper. Het tempo zakte langzaamaan, maar het venijn zat in de staart. Eerst ontsnapte paars-wit aan een penalty wanneer Spajic een elleboogstoot gaf aan Trezeguet. Maar een kwartier voor tijd viel er dan toch aan goal, voor Anderlecht dan. Tielemans zette de penalty om die de ingevallen Acheampong had versierd. In de laatste tien minuten kwamer er nog twee goals bij. Spajic kopte een corner binnen en uitblinker Bruno duwde een voorzet van dichtbij tegen de netten: 7-0.

Score: 7-0
Goals: 1' Teodorczyk (1-0), 21' Hanni (2-0), 28' Delac (own 3-0), 31' Stanciu (4-0), 76' Tielemans (pen. 5-0), 82' Spajic (6-0), 84' Bruno (7-0)

Anderlecht: Boeckx, Spajic, Kara (56' Najar), Nuytinck, Obradovic, Dendoncker, Tielemans, Stanciu (74' Acheampong), Hanni, Bruno, Teodorczyk (67' Capel)
Mouscron:Delac, Peyre, Simic, Gulan (83' Mohamed), Essikal, Stojanovic, Nkaka, Hubert, Diedhiou (64' Viola), Ferux (64' Olinga), Trezeguet

Geel: 75' Delac, 81' Hubert

Scheidsrechter: Alexandre Boucaut