Appiah: "Levenslang ijzeren plaatje in mijn been"

DONDERDAG, 12 JANUARI 2017, 06:54 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

BLESSURES - INTERVIEWS Na vier maanden blessureleed is Dennis Appiah helemaal terug. Het waren vervelende maanden, want het herstel van zijn kuitblessure duurde veel langer dan gedacht. "Eigenlijk was het mijn eigen fout."

In eerste instantie dacht Appiah dat het slechts om een kneuzing ging. "Ik mankte wat, maar omdat ik de volgende zondag graag wilde spelen, namen we geen echografie. Mijn fout", vertelt Appiah in Het Nieuwsblad. "De week erna was de pijn niet meer te harden. Toen bleek dat ik een barstje in het scheenbeen had."

Aanvankelijk werd gedacht aan een afwezigheid van drie tot zes weken. Het werden vier maanden. "Niet iedereen geneest even snel", gaat de rechtsback verder. "Na twaalf weken had ik nog steeds pijn en voelde mijn been fragiel. Toen besliste ik om me te laten opereren, in het belang van mijn carrière. Nu heb ik een ijzeren plaatje in mijn scheenbeen en dat blijft mijn leven lang zitten."

"We zullen tegenstander angst inboezemen"

Maar nu is de blessure dus verleden tijd en is Appiah klaar om een sterke tweede seizoenshelft te spelen. Al zal hij dan wel Andy Najar uit de ploeg moeten spelen, of Ivan Obradovic. René Weiler probeerde Appiah de voorbije dagen enkele keren als linksachter. "Bij Monaco lukte me dat ook", verklapt Appiah, die weet waar zijn werkpunt ligt. "Mijn voorzet moet beter, zeker als ik op links zou spelen."

Ook voor de rest van de ploeg ziet Appiah 2017 vol vertrouwen tegemoet. "Iedereen is fit en we raken steeds meer op elkaar ingespeeld. Stanciu kan een topper worden. Hij moet enkel nog aan regelmaat en volume winnen. Ik denk dat we onze tegenstanders straks angst zullen inboezemen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.