"EK -17 jaar één van de mooiste voetbalmomenten"

DONDERDAG, 12 JANUARI 2017, 11:50 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD - INTERVIEWS De 17-jarige Milan Corryn maakte aan het begin van het seizoen de overstap naar de beloften van Anderlecht. Hij is één van de opkomende talenten bij paars-wit die in 2016 behoorde tot de selectie U17 die naar het EK trok. Momenteel is hij twee maanden out met een blessure. Pajot Sport sprak met het jonge talent.

Corryn heeft een druk jaar achter de rug, naast het EK met de nationale U17 was er ook de Youth League met Anderlecht. "2016 was een relatief zwaar jaar, het was heel druk. Ik heb veel wedstrijden op de teller staan in verschillende competities. Zoals de Youth League met Anderlecht bijvoorbeeld, alleen spijtg dat we daar nogal redelijk vroeg werden uitgeschakeld. Het EK in Azerbeidjan met de nationale U17 is één van de mooiste momenten uit mijn voetbalcarrière tot nu toe. Het was een zeer unieke ervaring."

Beloften 

In april wordt Corryn 18 jaar waardoor hij één van de jongsten is bij de U21 van Anderlecht. "In het begin was het wel wat wennen, alles is nieuw en veel dingen veranderen. Ik ben één van de jongste ja, maar we hebben over het algemeen een jonge groep. De meeste spelers ken ik trouwens nog vanuit jongere categorieën waar we soms samenspeelden."

Net als alle jonge spelers droomt Corryn ervan om door te stoten naar de A-kern van Anderlecht: "Alleen moet ik geduld oefenen en mijn kans afwachten, daar is tijd voor nodig. 

Mile Svilar

Als er één speler is die Corryn bewonderd, dan is dat Mile Svilar: "We spelen al jaren samen al sinds we nog klein waren. Mile is ongelooflijk, ik heb nog nooit zo een goede keeper gezien met een supermentaliteit. Als hij onder de lat staat is hij van niets bang. Hij is echt uniek. Een keeper is normaal bang als er een speler op hem afkomt, al durf ik wedden dat het bij Mile omgekeerd is. Dat de spelers bang zijn als ze Mile op hen zien afkomen".
 



anderlecht-online forum