Anderlecht doet gouden zaak tegen Zenit

DONDERDAG, 16 FEBRUARI 2017, 23:02 - WauteRSCA

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft donderdagavond met 2-0 gewonnen van Zenit Sint-Petersburg. De bezoekers monopoliseerden het balbezit, maar twee doelpunten van Frank Acheampong in de eerste helft, bezorgden Anderlecht een gouden uitgangspositie.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Anderlecht. Na amper vier minuten lanceerde Stanciu Acheampong. De Ghanese sneltrein zette de 1-0 op het bord. Zenit bood goed weerwerk, maar speelde toch te traag om Anderlecht te verontrusten. Het was zelfs opnieuw Acheampong die scoorde met een heerlijke trap in de kortste hoek: 2-0. Anderlecht had voor de rust nog de beste kans via Thelin, maar een derde goal kwam er niet dankzij keeper Lodygin.

In de tweede helft was Zenit baas, met zeventig procent balbezit tot gevolg. De Russen konden echter amper kansen afdwingen en de paars-witte verdediging bleef makkelijk overeind. Enkel in het slotkwartier werd het toch een paar keer warm voor de Brusselse goal. Rubén hield echter zijn netten schoon. Obradovic had echter nog de beste kans, maar Lodygin redde andermaal de meubelen. De score veranderde niet meer, waardoor paars-wit met een dubbele bonus naar Sint-Petersburg trekt.