Tielemans opnieuw beslissend

ZONDAG, 26 FEBRUARI 2017, 20:27 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht blijft zijn sterke reeks in de competitie voortzetten. Tegen Genk won het in een weinig spectaculaire wedstrijd simpe met 2-0. Youri Tielemans was opnieuw de grote man met een assist en een wederom fabelachtig doelpunt.

Anderlecht begon aan de partij met Kara en Hanni in de basis. Kiese Thelin verving de geschorste Teodorczyk. De bezoekers begonnen het best aan de partij. De eerste kans was voor Malinovskiy, maar Boeckx stond pal. Na een kwartier herstelde Anderlecht het evenwicht. Een schot van Tielemans ging over en Kiese Thelin zag een poging ontzet door Castagne.

Op het half uur was het raak. Tielemans zwiepte een vrije trap vanaf de rechterkant voor doel en Kara kopte in de verste hoek binnen: 1-0. Na het openingsdoelpunt stak Genk zijn neus aan het venster. Malinovskiy, Samatta en Trossard kregen mogelijkheden, maar scoren zat er niet in. Aan de overkant moest Ryan goed tussenkomen op een schot van Dendoncker. Anderlecht ging met een kleine voorsprong de rust in.

Na de pauze achtte Tielemans opnieuw zijn moment gekomen. We waren zo'n vijf minuten bezig toen hij vanaf dertig meter uithaalde en de bal zoefde in de bovenhoek. Met opnieuw een wereldgoal zette hij de 2-0 op het bord. Na dit doelpunt bloedde de partij dood. Het tempo zakte, al legde Anderlecht bij momenten nog mooie combinaties op de mat.

Door deze overwinning blijft Anderlecht naast Club Brugge aan de leiding met 58 punten. De laatste nederlaag dateert intussen al van 30 oktober bij Waasland-Beveren. Volgende week moet Anderlecht naar KV Mechelen.