Wie neemt deel aan play-off 1?

ZONDAG, 12 MAART 2017, 16:42 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN - ANDERE Door de winst van Anderlecht en het gelijke spel van Club Brugge, gaat paars-wit aan de leiding. De Brusselaars hebben nu twee punten voorsprong, waar nog één puntje van over blijft na de halvering. Gent verzekerde zich eveneens van een ticket voor play-off 1 door Mechelen met 3-0 te kloppen. Genk valt uit de boot.

Volgende ploegen plaatsen zich voor play-off 1:

  1. RSC Anderlecht: 61 ptn (31+)
  2. Club Brugge 59 ptn (30+)
  3. Zulte-Waregem 54 ptn (27) 
  4. Gent 50 ptn (25)
  5. Oostende 50 ptn (25)
  6. Sporting Charleroi 49 ptn (25+)
Westerlo zakt, Antwerp stijgt
Westerlo kon zich niet handhaven in hoogste afdeling en zakt naar 1B. De Kemphanen kregen een 0-4 om de oren van Racing Genk. Door de winst van Moeskroen tegen Kortrijk, springt de Waalse ploeg nog in extremis over Westerlo naar een veilige 15e plaats. Gisteren beslechtte Antwerp de strijd om de promotie al in hun voordeel door Roeselare ook in de tweede match te kloppen. Deze keer won de club met het stamnummer 1 met 1-2. Ze hadden ook de heenmatch al gewonnen met 3-1. Zo komt The Great Old na meer dan een decennium terug in de hoogste afdeling.

Play-off 2
Racing Genk zit in play-off 2 aangezien Charleroi voldoende had met een 0-0 gelijkspel op Lokeren. De Limburgers zullen dus met acht andere eersteklassers (1A) en drie tweedeklassers (1B) strijden voor het laatste Europese plaatsje. Ook KV Mechelen eindigt in play-off 2 na verlies tegen Gent.

Groep A: KV Mechelen, Standard, STVV, Waasland Beveren, Lierse, Union
Groep B: Racing Genk, KV Kortrijk, Lokeren, Eupen, Moeskroen, Roeselare



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.