Van Holsbeeck tevreden met kalender

MAANDAG, 13 MAART 2017, 16:50 - D.A.B.
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN - INTERVIEWS Manager Herman Van Holsbeeck is tevreden met de openingsspeeldag. Anderlecht opent de play-offs op vrijdag 31 maart tegen Zulte Waregem. "Dat is goed, want de week erna wacht ons een mogelijke kwartfinale in de Europa League."

Nu paars-wit nog eens uitzicht heeft op een lange Europese campagne, wil manager Van Holsbeeck dan ook liever niet kiezen tussen de play-offs en de Europa League: "We moeten er vol voor gaan", klinkt het.

Die felbesproken (mogelijke) kwartfinales van de Europa League worden afgewerkt op 13 en 20 april. Anderlecht maakt daarna een verplaatsing naar Oostende en speelt vervolgens thuis tegen ... Club Brugge (op maandag?). Die week wordt mogelijk cruciaal, zowel op het Europese toneel als in de titelstrijd. Van de laatste drie wedstrijden speelt Anderlecht er ook twee op verplaatsing. Het heeft er dus alle baat bij om de kloof zo vroeg mogelijk te slaan.

Een vroege kloof slaan is ook mogelijk. Brugge opent namelijk op AA Gent en dat is voor de Bruggelingen een bijzonder lastige verplaatsing. Bij Club Brugge is er dan ook een lichtjes andere toon te horen. Manager Vincent Mannaert betreurt de verplaatsing tegen AA Gent als opener, vooral omdat Brugge het nog een zestal weken zonder sterkhouder Izquierdo moet doen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.