Anderlecht nu 31e op UEFA-ranking

VRIJDAG, 17 MAART 2017, 01:16 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN - ANDERE Paars-wit beleeft een fantastisch Europees seizoen en klimt ook op de Europese clubranking. Paars-wit staat nu op de 31e plaats. De ranking wordt aangevoerd door Real Madrid, gevolgd door Bayern, Barcelona Atletico en Juventus. Anderlecht klimt vier plaatsen door de overwinning van vanavond. Het blijft daarmee Europese grootmachten zoals Liverpool en AS Roma voor. 

België doet het als land trouwens ook uitstekend. Door de kwalificatie van Anderlecht en Genk zit ons land Oekraïne op de hielen. Mogelijk wipt België zelfs dit seizoen nog over de Oost-Europeanen. Zo niet, start België volgend jaar sowieso op de achtste plaats. De UEFA ranking bestaat namelijk uit scores van de laatste vijf jaar. België verliest één van zijn slechtere jaren en Oekraïne één van zijn betere. Ons land komt zelfs in de buurt van Portugal. Voorlopig levert die stijging van plaats 9 naar 8 geen extra Europese deelnemers op. Enkel als een Belgische ploeg de Europa League wint (en zich zo rechtstreeks voor de Champions League plaatst), mag er een extra team Europa in. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.