José Mourinho wil Europa League winnen

MAANDAG, 20 MAART 2017, 11:20 - D.A.B.
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN - ANDERE José Mourinho geeft prioriteit aan de Europa League. Dat laat hij althans blijken in een interview in de Engelse media. De coach maakt geen grote indruk in zijn eerste jaar in Manchester. Door winst dit weekend tegen de voorlaatste Middlesbrough (1-3) springt zijn club nu wel naar de vijfde plaats.

De vierde in Engeland mag nog voorrondes voor de Champions League spelen. Op die plaats staat momenteel Liverpool, dat vier punten voorsprong heeft maar ook al twee wedstrijden meer speelde dan Manchester. 

"De Europa League is een trofee. Het brengt ons prestige en zorgt ervoor dat we rechtstreeks geplaatst zijn voor de Champions League. Ik verkies dus winst in de Europa League boven een top vier plaats in Engeland. Als we de twee kunnen combineren, zullen we dat echter wel doen", klonk het bij Mourinho.

Of de Portugees ook effectief prioriteit geeft aan de Europa League, zal af te wachten zijn. De Premier League is namelijk een stuk lucratiever. Indien Manchester de kloof met Liverpool verder kan dichten voor het eerste duel met Anderlecht, kunnen zijn prioriteiten mogelijk plots veranderen. En dat zal zeker het geval zijn indien United stadsgenoot City (3e) op de hielen komt te zitten.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.