"Weiler wees ons op tekorten jeugdopleiding"

MAANDAG, 27 MAART 2017, 16:27 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD - INTERVIEWS De jeugdopleiding van Anderlecht geniet een prima reputatie, maar de laatste tijd bleven enkele veelbeloevnede jongeren hangen aan de rand van de doorbraak. Coach René Weiler kaartte dit aan en volgens Herman Van Holsbeeck werd dit hem niet door iedereen in dank afgenomen.

Consternatie alom toen Weiler de voorbije zomer Dodi Lukebakio en Aaron Leya Iseka liet vertrekken. "Een paleisrevolutie was het", vertelt Van Holsbeeck bij Sporza. "Die twee werden de hemel ingeschreven." Maar Weiler was zeker van zijn zaak: "'Als ze na drie maanden op het punt staan om te tekenen bij Real Madrid, ben ik de eerste om toe te geven dat ik me vergist heb, vertelde Weiler toen."

De voorbije jaren boekte Anderlecht mooie resultaten op prestigieuze jeugdtoernooien. "Maar Weiler wees ons op bepaalde tekortkomingen van onze jeugdopleidingen. Dat kwam hem op veel kritiek te staan", aldus de Anderlecht-manager. Weiler stipte aan dat het niet volstaat om in balbezit een geweldige actie te maken, maar dat er bij het voetbal meer komt kijken. "In een wedstrijd heb je slechts drie minuten de bal. Wat doe je tijdens de rest van de tijd? Het was even slikken toen hij dit aankaartte."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.