Opfrisbeurt voor jeugdopleiding

VRIJDAG, 31 MAART 2017, 15:18 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD - INTERVIEWS Anderlecht zit niet stil de laatste weken. Ook de jeugdopleiding wordt in de toekomst helemaal anders aangepakt. De club heeft geleerd uit zijn fouten uit het verleden en het heden. De conclusie is simpel: wie als jongere geen profmentaliteit aan de dag legt, moet zich niet aan een contract verwachten. 

"Vroeger kwam Jean Kindermans naar ons toe en vertelde ons over een speler of spelers die talent hadden. We haalden toen alles uit de kast om het die speler, zijn entourage en ouders, naar de zin te maken. We keken op geen euro. En wat kregen we ervoor in de plaats. Het antwoordt zie je bij Musonda en Bakkali. Dan heb ik liever een speler zoals Tielemans die nu al veel verder in zijn carrière staat. Dus nee, niet elk talent gaat nog een vast contract krijgen", is Herman Van Holsbeeck eerlijk.

"De dag van vandaag gaat talent alleen niet meer genoeg zijn, ook de mentaliteit moet er zijn. Daarnaast moeten ze hun best doen op school en daarbuiten. Dat is de toekomst en daar gaan we in investeren. De resultaten van de jeugdploegen gaan daar misschien onder lijden, maar de uiteindelijke doorstroming is veel belangrijker", aldus de general manager.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.