Terugblik: Speeldag 1

WOENSDAG, 5 APRIL 2017, 10:20 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN - ANDERE De eerste van tien speeldagen in Play-off I zit er op. Overmorgen start speeldag twee. Tijd voor een eerste terugblik.

Anderlecht had het vrijdag niet onder de markt op het veld van Zulte Waregem. Paars-wit stond halverwege op voorsprong na een doelpunt van Alexandru Chipciu, maar kroop na rust massaal achteruit en kreeg op het uur waar het om vroeg: een tegendoelpunt.

Zulte Waregem rook bloed en stoomde door, maar het was -andermaal- Youri Tielemans die Anderlecht op voorsprong bracht. Zulte  creëerde nog wel wat kansen, maar de drie punten gingen mee naar de hoofdstad.

Hoewel Anderlecht lang geen perfecte wedstrijd speelde, was het wel het eerste team dat dit seizoen ging winnen aan de Gaverbeek. Zulte telt nu zeven punten achterstand op Anderlecht, en lijkt geen bedreiging meer in het klassement. Toch lijkt de kans groot dat groen-rood nog wat punten zal afsnoepen van de concurrentie.

Gent staat na afgelopen weekend één punt boven Zulte. De mannen van Hein Vanhaezebrouck wonnen met 2-1 van Club Brugge, dat nu vier punten achter Anderlecht staat.

Bovendien kwam geen van beide teams ongeschonden uit de Slag Van Vlaanderen: Gent moet het dit weekend zonder de (geel)geschorste William Trost-Ekong doen tegen Anderlecht.

Club Brugge verloor dan weer Wesley Moraes en Jelle Vossen door blessures. Daarnaast zijn in het offensieve compartiment ook Abdoulay Diaby, Lior Refaelov, José Izquierdo, Anthony Limbombe en beloftenspits Dennis Van Vaerenbergh out.

Verder moet het na een drieste tackle een schorsing op basis van tv-beelden vrezen voor Benoît Poulain. Op speeldag twee mag de Franse verdediger sowieso nog spelen. Speeldag drie (op Zulte Waregem) en speeldag vier (op Anderlecht) komen wel in gevaar.

Gent knokte zich door de overwinning opnieuw in de titelstrijd. De Buffalo's naderen tot op twee eenheden van Club Brugge, maar tellen nog steeds zes punten minder dan Anderlecht. Als paars-wit zondag wint van Gent, lijken de Oost-Vlamingen uitgeteld voor de titel. Bij een Gentse zege, ligt de titelstrijd weer helemaal open.

Charleroi - Oostende van zaterdag was ongetwijfeld de mooiste wedstrijd van de drie. Oostende was zonder man in vorm Landry Dimata de betere ploeg, maar moest uiteindelijk vrede nemen met 1-1. Bij Charleroi raakte Anderlecht-huurling Hamdi Harbaoui op slag van rust twee keer het doelhout.

Conclusie:

Anderlecht pakte meteen drie gouden punten door als eerste dit seizoen te gaan winnen aan de Gaverbeek. Het vergroot zo de voorsprong op eerste achtervolger Club Brugge van één naar vier punten. Als Anderlecht thuis tegen Gent en op Oostende vier op zes pakt, moet Club Brugge al met het mes op de keel naar Zulte Waregem en Anderlecht op speeldag drie en vier.





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.