Voorbeschouwing: Anderlecht - AA Gent

ZONDAG, 9 APRIL 2017, 11:14 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Vanavond om 18 uur speelt Anderlecht zijn eerste thuiswedstrijd in Play-Off 1. AA Gent is de tegenstander en na het gelijkspel van Club Brugge kan Anderlecht een prima zaak doen. Maar we zijn nog niet vergeten hoe Gent in de reguliere competitie heer en meester was in het Astridpark. Diegenen die een gokje willen wagen, kunnen dat trouwens via Betway(met 100€ gratis inschrijvingsbonus).

Club Brugge kwam gisteren niet verder dan een gelijkspel tegen Charleroi. Als Anderlecht straks wint, plaatst het de Bruggelingen al op zes punten. Gent volgt dan op negen punten. Verliest Anderlecht, dan hebben we plots drie ploegen op vier punten van elkaar en wordt het opnieuw spannend. 

In de competitie speelde Anderlecht thuis 2-2 gelijk tegen Gent. De landskampioen van twee jaar geleden speelde voor de pauze Anderlecht op een hoopje, maar het miste een karrenvracht kansen. Na de rust herschikte René Weiler zijn pionnen en kwam Anderlecht op voorsprong. Pas in de 93e minuut lukte Gent alsnog de gelijkmaker. Ook de wedstrijd in Gent werd gedomineerd door de mannen van Hein Vanhaezebrouck. Toen won Anderlecht zelfs met 2-3.

Maar vandaag gaat het er echt om. Benieuwd welke zetten Weiler uit zijn hoed schudt om onder meer Moses Simon af te stoppen. Zet hij Uros Spajic als rechtsachter of kiest hij met Dennis Appiah voor een echte rechtsback? Wellicht krijgen we dezelfde elf aan de aftrap als vorige week in Waregem, dus met Adrien Trebel en zonder Nicolae Stanciu.

Bij Gent selecteerde Vanhaezebrouck 22 spelers voor dit duel. Vier moeten er nog afvallen. William Troost-Ekong pakte vorig weekend twee gele kaarten en is geschorst. Renato Neto ontbreekt met een blessure.

Aftrap: 18u
Stadion: Constant Vanden Stock-stadion
Scheidsrechter: Sebastien Delferière

: : : ANDERLECHT : : :

Mogelijke opstelling: Boecxk, Spajic, Kara, Nuytinck, Obradovic, Dendoncker, Trebel, Tielemans, Chipciu, Teodorczyk, Hanni
Invallers: Ruben, Appiah, Deschacht, Stanciu, Acheampong, Bruno, Kiese Thelin

Geblesseerd: Najar
Geschorst: Niemand
Gevaar voor gele schorsing: Niemand

: : : AA GENT : : :

Mogelijke opstelling: Kalinic, Gigot, Mitrovic, Asare, Foket, Esiti, Dejaeghere, Kubo, Kalu, Perbet, Simon
Invallers: Rinne, Thoelen, De Smet, Gershon, Rabiu, B. Verstraete, L. VerstraeteSchoofs, Matton, Milicevic, Coulibaly

Geblesseerd: Bjedov, Neto, Tekie
Geschorst: Troost-Ekong (1/1)
Gevaar voor gele schorsing: Niemand

Vorige jaren:
2016-2017: 2-2
2015-2016: 1-0
2015-2016: 1-1
2014-2015: 2-1
2014-2015: 1-2
>>Resultatenhistoriek

Prognose gebaseerd op de laatste 5 jaar:
Winst: 40%
Verlies: 20%
Gelijk: 40%

Prognose gebaseerd op alle resultaten:
Winst: 69.7%
Verlies: 12.12%
Gelijk: 18.18%



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.