Anderlecht plooit pas in tweede verlenging

VRIJDAG, 21 APRIL 2017, 03:24 - WauteRSCA

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft donderdagavond met 2-1 verloren op Old Trafford. Paars-wit sleepte na de 1-1 in eigen huis verlengingen uit de brand, maar plooide uiteindelijk toch in de tweede verlenging.

Manchester begon het beste aan de partij, maar de eerste grote kans was wel voor Anderlecht: een verrre trap van Dendoncker zoefde maar net over het doel van de thuisploeg.

Na tien minuten scoorde Manchester United echter al een eerste keer: Mkhitaryan scoorde de 1-0 op assist van Pogba. Wie dacht dat Anderlecht op weg was naar een pak slaag, kwam bedrogen uit. Hoewel de thuisploeg nog een grote kans kreeg om de score te verdubbelen, nam Anderlecht de partij langzaam maar zeker in handen.

Op het uur kreeg Anderlecht wat het verdiende: na een rommelige fase, zorgde Hanni voor de gelijkmaker. Zo stond er halverwege een verdiend gelijkspel op het scorebord.

Het eerste kwartier van de tweede periode was volledig in evenwicht, tot Mourinho Fellaini in de strijd gooide en Weiler Hanni en Chipciu naar de kant haalde voor Bruno en Stanciu. The Redsdomineerden, maar Anderlecht sleepte toch verlengingen uit de brand.

Daarin hield Anderlecht nog een kwartier stand, maar in de openingsfase van de tweede helft sloeg Rashford toe: 2-1 en een virtuele kwalificatie voor de thuisploeg.

Een moegestreden Anderlecht probeerde nog wel, maar kon niet meer scoren. Paars-wit verlaat zo met opgeheven hoofd het Europese toneel en kan nu het vizier richten op zondag, Club Brugge en een 34e landstitel.