Poll: parkeerproblemen het grootste euvel

WOENSDAG, 26 APRIL 2017, 11:02 - D.A.B.
Anderlecht-Online No Image Found

WEBSITE In onze vorige webpoll gingen we op zoek naar de hoofdreden waarom jullie niet naar het stadion (zouden) afzakken om een wedstrijd bij te wonen. Een duidelijke eerste plaats wordt ingenomen door parkeerproblemen (28%). Daarom zoemt onze nieuwe poll wat verder in op de initiatieven rond parkeren.

Parking
Parkeren rond het stadion is geen sinecure. Het verkeer wordt als maar drukker en de gratis parkingplaatsen die vroeger overvloedig aanwezig waren, zijn nu schaars geworden. Daarenboven moeten de fans steeds verder van het stadion parkeren om nog aan een betaalbaar tarief de auto kwijt te kunnen. Grote boosdoener hier is de gemeente die een peperduur tarief oplegt terwijl het openbaar vervoer een onvoldoende alternatief biedt. De club tracht de problematiek echter wel te verlichten door bepaalde parkings te laten open stellen en pendelbussen in te leggen. 

Tickets
Een tweede reden is de ticketprijs. Voor 14,6% onder jullie is dit de hoofdreden om weg te blijven. Nochtans liggen de ticketprijzen van Anderlecht meestal in lijn met topclubs uit het buitenland (bv. PSV en Dortmund). Een mogelijke oplossing voor dit probleem is een groter stadion: meer aanbod, lagere prijs. En dat brengt ons meteen bij de derde reden: de beschikbaarheid van de tickets. 13,4% vindt het aankopen van tickets te moeilijk of de beschikbaarheid te beperkt. De online aanschaf van tickets is reeds mogelijk (zie ticketing onderaan), maar het klopt inderdaad dat er dringend geïnvesteerd mag worden in een gebruiksvriendelijker systeem. 

Overige
De vierde reden om weg te blijven is het zondagvoetbal. 12,5% verkiest een andere dag. Op een gedeelde vierde plaats staat het niveau van het spel: Anderlechtfans zijn een kritisch publiek en verwachten verzorgd voetbal. Deze parameter kan echter wel snel keren, in of na een kampioenenjaar bijvoorbeeld. Tenslotten spelen ook privéredenen (7,4%), het Belgische fileleed (6,8%) en te weinig sfeer (4,8%) nog een rol. Aan dat laatste tracht ook Anderlecht-Online iets te doen met onze actie #FansFor34 (Support the T34M).



anderlecht-online forum