Reacties na de match: "We moesten een penalty hebben"

VRIJDAG, 28 APRIL 2017, 00:11 - Skyhawk

WEDSTRIJDEN - INTERVIEWS Uiteraard waren er niets dan ontgoochelde reacties na de partij tegen Charleroi, die met 0-1 verloren werd. Het was trouwens nog maar het tweede thuisverlies voor Anderlecht dit seizoen. Spelers en trainer waren het echter eens over één ding: "De bal moest op de stip", verwijzend naar een overduidelijke strafschopfout op Teodorczyk die niet werd gefloten door een zwak leidende Boucaut.

Coach Weiler zag dat het niet goed was in de eerste helft, maar dat zijn ploeg na de rust wel kansen had om te winnen. "Daarenboven hadden we een penalty moeten krijgen", refereerde hij naar de fase waarin Penneteau Teodorzcyk in het gezicht raakt. De voorsprong op Gent is nu geslonken tot vijf punten, "maar we trekken naar daar om te winnen", is hij duidelijk.

Ook Leander Dendoncker analyseerde de partij op dezelfde manier: "We verdienden niet om te winnen, maar we moesten wel een penalty krijgen", is hij duidelijk. De jonge middenvelder begrijpt vooral niet waarom Boucaut niet gewoon floot bij die desbetreffende penaltyfase: "Hij had het fluitje in zijn mond."

Frank Boeckx minimaliseerde de nederlaag enigszins: "Dit kan gebeuren in play-off 1, zeker als je al de kansen mist." Over de penaltyfout wou hij weinig kwijt: "Normaal verdedig ik altijd de keeper in dit soort fases. Maar misschien was het hier toch penalty? Ik ken de regels in dat soort situaties niet zo goed", besloot hij.