Begeleider Tielemans: "Kans is miniem dat Youri blijft"

DINSDAG, 9 MEI 2017, 10:30 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - INTERVIEWS Youri Tielemans wil het zelf nog niet zeggen (lees  hier), maar volgens zijn begeleider Peter Smeets mag Anderlecht de hoop dat de middenvelder blijft, opbergen. "De kans dat Youri volgend seizoen nog voor Anderlecht speelt, is miniem", zegt Peter Smeets.

Smeets werkte jaren voor de sociale cel van Anderlecht. Nu begeleidt hij jonge voetballers op individuele basis. Tielemans zit al jaren onder zijn vleugels. Smeets kan dus perfect inschatten wat de toekomst brengt voor Tielemans. "Het enige dat ik kan zeggen is dat de kans miniem is dat hij volgend jaar nog bij Anderlecht speelt", vertelde Smeets vanmorgen op Radio 1.

"Verder ga ik net als Youri het afgesproken antwoord geven: "We geven daar nu geen antwoord op"." In volle titelstrijd willen Smeets en Tielemans alle transferverhalen afblokken. "Want dat zorgt voor extra druk", aldus Smeets. "Op dit moment is de titel belangrijker dan al de rest."

Ook al vertrekt hij deze zomer, Tielemans zal nooit helemaal afscheid nemen van Anderlecht. "Youri speelt al sinds zijnvijf jaar voor Anderlecht. Hij is Anderlecht, ook al verlaat hij de club."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.