Kums: "De cirkel is rond"

VRIJDAG, 2 JUNI 2017, 19:02 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

TRANSFERS - INTERVIEWS Sven Kums is gelukkig met zijn transfer naar RSC Anderlecht. "De cirkel is rond", laat de middenvelder optekenen. Kums wou na zijn uitleenbeurt aan Udinese nog even kijken wat Watford hem te bieden had, maar had al snel door dat hij ook daar op niet veel speelkansen moest rekenen. 

Bovendien ziet Kums in zijn transfer naar paars-wit ook de kans om hem weer in het oog van de bondscoach te spelen. En toegegeven, voor Anderlecht spelen is altijd een jongensdroom geweest van Kums.

"Ik heb bij Udinese een moeilijk jaar achter de rug", geeft Kums toe, "Nadien wou ik wel zien wat Watford nog te bieden had,  maar ik had snel door dat het niet echt mijn ding zou zijn. Dan moet je kunnen toegeven dat je niet op je plaats zit."

Zijn tijd bij AA Gent zal hij nooit vergeten "Ik heb er een mooie tijd gehad en ik heb ook veel aan hen te danken. Maar spelen voor Anderlecht is altijd een jongensdroom geweest. Ik heb hier 12 jaar van de jeugdopleiding doorlopen. Op 5 minuten sta ik hier van thuis, kan zelfs met de fiets komen. En niet onbelangrijk, hier kan ik Champions League spelen, dat zijn allemaal factoren geweest om mijn keuze te maken."

De kans is groot dat paars-wit de laatste club is van Kums, die begin volgend jaar 30 jaar wordt: "Dat zou mooi zijn. Dan zou de cirkel helemaal rond zijn."
 anderlecht-online forum