Wie werd verkozen tot MVP?

DONDERDAG, 8 JUNI 2017, 00:24 - Skyhawk
Logo Anderlecht-Online

WEBSITE Het seizoen is nu al een tijdje afgelopen en paars-wit kroonde zich voor de 34e keer tot kampioen. Bij elke competitiewedstijd konden jullie de prestatie van elke speler beoordelen. Wie verkozen jullie tot MVP (Most Valuable Player) van het seizoen? 

Most Valuable Player
De meesten verwachten waarschijnlijk Dendoncker of misschien Tielemans of Teodorczyk, maar niets is minder waar. Jullie MVP van het seizoen is Andy Najar, van dichtbij gevolgd door Leander Dendoncker. Adrien Trebel is de verrassende derde. Teodorczyk en Boeckx vervolledigen de top vijf.

Analyse
Najar was geblesseerd gedurende een aanzienlijk deel van het seizoen. Maar in de wedstrijden die hij speelde, overtuigde hij steeds. Zijn contractverlenging is dan ook een excellente 'transfer' voor Anderlecht. Dendoncker eindigde net achter Najar en wordt daarmee beoordeeld voor een ijzersterk seizoen met zeer constante prestaties. Trebel kon sinds zijn komst in januari blijkbaar wel overtuigen.

Anderlechts eerste seizoenshelft was duidelijk minder dan de tweede. Dit verklaart dan ook waarom spelers die niet of weinig in actie kwamen in de eerste maanden het seizoen bovenaan staan. Teodorczyk was één van de weinigen die verslapte naarmate het seizoen vorderde. Zo verspeelde hij ook zo top drie plaats.

Geen toekomst
De spelers met de laagste score overheen het volledige seizoen, zijn ook niet toevallig spelers die geen toekomst meer hebben in Brussel: N'Sakala, Badji, Harbaoui en Trezeguet. 

Grootste afgang
De slechtste wedstrijd van paars-wit was de partij in Waasland-Beveren waar het met 2-1 verloor. Anderlecht speelde quasi een hele wedstrijd tegen tien, maar liep toch heel de tijd achter de feiten aan. De ploeg krijgt dan ook een gemiddelde score van 3,48/10. Enkel topschutter Teodorczyk scoorde nog net meer dan 6/10. De rest van de ploeg was gebuisd.

Glansprestatie
U beoordeelde de partij, en hoe kan het ook anders, tegen Club Brugge als de beste van het seizoen. Paars-wit schakelde thuis blauw-zwart uit voor de titel tijdens de play-offs. De ploeg kreeg een gemiddelde score van 7,31/10. Een formidabele Dendoncker kreeg toen een bijna perfect rapport met meer dan 9/10. Ook wonderboy Tielemans scoorde een dikke acht, gevolgd door Trebel en Spajic die ook boven 80% uitkwamen. Geen enkele speler scoorde minder dan 5/10.

Nieuw seizoen
Binnen een aantal dagen maken we de site klaar voor het nieuwe seizoen en wordt de spelersbeoordeling opnieuw gestart. Zo beginnen alle spelers aan het nieuwe seizoen met een propere lei. Daarnaast zullen de statistische- en wedstrijdgegevens worden gekopieerd naar onze spelers- en resultatenhistoriek. Daarnaast kan u ook onze transfers op de voet volgen met onder andere het spelersprofiel van eerste aanwist Sven Kums.anderlecht-online forum