Henrotay: "Soms is het beter dat een speler nog één jaar blijft"

DINSDAG, 27 JUNI 2017, 15:46 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - INTERVIEWS Christophe Henrotay, makelaar van zowel Youri Tielemans als Leander Dendoncker, vertoeft momenteel in Monaco. Sport/Voetbalmagazine sprak met hem over beide middenvelders. Henrotay wil het niet met zoveel woorden zeggen, maar ook hij is van mening dat Dendoncker nog beter één seizoen bij RSC Anderlecht blijft.

Paars-wit heeft een stevig prijskaartje op Dendoncker geplakt, eentje van veertig miljoen euro: "Dat wil zeggen dat ze hem enorm naar waarde schatten, ik vind dat goed", zegt Henrotay, "Maar dat wil ook niet zeggen dat Anderlecht dat effectief gaat krijgen. Ze kregen ook niet de gevraagde prijs voor Youri Tielemans. Dat is waar ik kom kijken, het is mijn taak om de betrokken clubs dichter bij elkaar te brengen. Maar de wedstrijden van Leander tegen Manchester United heeft zijn prijs wel de hoogte ingejaagd, dat is een feit."

Attitude van speler is belangrijk

"Een speler komt bij mij altijd op de eerste plaats, maar ze moeten zelf ook besefffen dat hun attitude heel belangrijk is voor hun verdere toekomst", gaat Henrotay verder, "Maar ik moet een speler vooral leiden naar de beste beslissing."

'Wat is het beste: Anderlecht nu verlaten voor een degradatiekandidaat in een topcompetitie of nog een jaar wachten en naar Tottenham gaan? Ik denk dat dat nogal duidelijk is. Youri bijvoorbeeld besliste vorig jaar zelf om nog een jaar bij Anderlecht te blijven. Ik heb hem toen ook die raad gegeven, maar het was uiteindelijk zijn beslissing en ook de beste die hij kon nemen. De mentaliteit van een speler valt af te lezen aan zijn cv", aldus nog Henrotay.





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.