Kayembe denkt na over uitleenbeurt

VRIJDAG, 30 JUNI 2017, 11:48 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD - TRANSFERS Edo Kayembe was vorig seizoen één van de revelaties bij de U21. Dit seizoen wil de 19-jarige Congolees een stap vooruit zetten en een uitleenbeurt aan een andere eersteklasser behoort tot de mogelijkheden.

Kayembe tekende in oktober een contract voor 4,5 seizoenen bij Anderlecht. Sindsdien speelde hij verschillende wedstrijden bij de U21. Daarin scoorde hij enkele doelpunten en viel hij op door zijn snedige acties.

Komend seizoen wil Kayembe een stap vooruit zetten. "Het is zijn bedoeling om speelminuten te verzamelen", zo vertelt ons de Congolese journalist Jo Delahaut, die goede contacten onderhoudt met het management van Kayembe. "Een uitleenbeurt behoort tot de mogelijkheden, maar er is nog niets beslist. Zijn management is wel op zoek naar een geschikte club. Bij voorkeur een Belgische eersteklasser. Het niveau van de A-kern bij Anderlecht ligt immers erg hoog."

Normaal gezien zou Kayembe in juli met de Congolese U21 deelnemen aan een toernooi in Ivoorkust, maar hij heeft beslist dit niet te doen. "In samenspraak met zijn entourage heeft hij beslist om zich te focussen op de voorbereiding op het nieuwe seizoen en de zoektocht naar een club voor een mogelijke uitleenbeurt", aldus Delahaut.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.