Anderlecht kansloos tegen Bayern

DINSDAG, 12 SEPTEMBER 2017, 20:30 - Skyhawk

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft een absolute pandoering tegen Bayern kunnen vermijden. Het kon lang stand houden bij een 1-0 stand, maar laat in de tweede helft dikte de score toch nog aan tot 3-0. In de andere groep kreeg Celtic een 0-5 om de oren. Paars-wit staat dus gelijk met de Schotten, maar een beter doelpuntensaldo levert de derde plaats op.

Anderlecht begon de partij met een vijfmansdefensie met als centrale verdediger ... jawel ... Sven Kums. Die toch wel bijzonder opmerkelijke keuze van Weiler pakte na dik tien minuten al verkeerd uit. Kums greep naar de noodrem en trok Lewandowski neer: rood, penalty en 1-0. De Brusselaars hielden echter aardig stand tegen een matig Bayern, dat de match wel volledig domineerde. De Duitsers combineerden vlot, maar de meeste aanvallen liepen spaak rond de zestien van Anderlecht. Een hele reeks afstandsschoten waren het gevolg; de ene al gevaarlijker dan de andere.

Anderlecht leefde van de counters, maar de snelheid van uitvoering was eigenlijk net te traag. Toch had Stanciu de gelijkmaker moeten binnen leggen toen Dendoncker zich goed doorzette. Zijn teruglegger was echter net te hard waardoor de volledig vrijstaande Stanciu zijn schot miste. De Belgische landskampioen moest de kelk nog tot op de bodem ledigen met het uitvallen van Najar, die mogelijk weer lang out is.

De tweede helft bracht eigenlijk hetzelfde beeld: Bayern domineerde en creëerde een reeks halve kansen, maar Sels stond steeds paraat. Toch had de match nog kunnen kantelen wanneer Chipciu een vrije schietkans kreeg in de zestien. Hij koos echter voor de kleinste hoek en trof de paal. In de herneming ging het schot van Stanciu nipt naast.

Gaandeweg zakte paars-wit echter steeds meer in en begon de vermoeidheid te wegen. Na 65 minuten mocht Thiago alleen opduiken in de zestien en hij duwde een voorzet vanop rechts binnen: 2-0 en boeken toe. Een derde goal hing in de lucht, maar paars-wit kon een absolute afstraffing toch nog vermijden. Een derde goal van Süle werd nog afgekeurd voor een duwfout. In de slotfase lukte Kimmich de derde pot dan toch nog, zij het vanuit buitenspel.

Te onthouden:

• Anderlecht speelde verdienstelijk en compact tegen een matig Bayern.
  • De Anderlechtse afwerking was niet zuiver genoeg om een kans te kunnen maken tegen Bayern.
  • Coach Weiler kan na de partij nog meer kritiek verwachten. Hij dropte Kums centraal in de verdediging en die pakte na tien minuten al rood.
  • Najar viel geblesseerd uit. Het blijft bang afwachten op het verdict.
Score: 3-0
Goals: 11' Lewandowski 1-0 (pen.), 65' Thiago 2-0, 90' Kimmich 3-0

Bayern München: Neuer, Kimmich, Martinez (77' Boateng), Süle, Rafinha, Robben, Tolisso, Rodriguez (85' Coman), Thiago, Ribéry (77' Müller), Lewandowski
RSC Anderlecht: Sels, Najar (26' Appiah), Deschacht, Spajic, Kums, Chipciu, Stanciu (59' Onyekuru), Trebel, Dendoncker, Hanni, Teodorczyk (84' Harbaoui)

Geel: Stanciu, Trebel, Ribéry, Tolisso
Rood: Kums

Scheidsrechter: Tagliavento
Stadion: Allianz Arena

Herbeleef de partij:
93' Einde van de wedstrijd.
92' Lewandowski krijgt een kans en schiet! Sels raapt de bal gewoon op.
90' GOAL! Kimmich tikt de bal binnen! De goal kwam tot stand dankzij een knappe combinatie met Boateng, al stond Kimmich nipt buitenspel.
88' Robben probeert het mooi te doen, maar over en naast! De doelkans kwam er na een corner.
86' Lewandowski kan van dichtbij schieten! Sels krijgt de bal op het lichaam en houdt zijn netten schoon. Het levert een corner op.
84' Wissel: Coman in, James out.
83' Wissel: Harbaoui in, Teodorczyk out.
82' Dendoncker krijgt een kans en schiet! Het leer zoeft over de goal.
77' Wissel: Müller in, Ribéry out.
76' Wissel: Boateng in, Martinez out.
76' De bal gaat over de achterlijn: corner voor Bayern.
74' De scheidsrechter heeft een duwfout gezien van Tolisso. Chipciu is het slachtoffer. Hij gaat op de bon (geel) en vrije trap!
72' De veer bij Anderlecht lijkt gebroken. De derde tegentreffer hangt in de lucht.
71' Corner voor Bayern.
69' Bayern versiert een kans met een hard schot! Het leer zoeft over de goal.
68' Süle legt de bal in het net, maar de goal wordt volledig terecht afgekeurd voor een duwfout! De doelkans kwam er na een corner.
67' Corner voor Bayern.
66' James krijgt een kans en schiet! Sels ranselt de bal uit het doelvlak met een sprong.
65' GOAL! Thiago tikt de bal binnen! De voorzet kwam vanop de rechterflank.
61' Corner voor Bayern.
61' Robben ziet zijn kans en probeert het met een opwippertje. Dat was een uitstekende keuze! De kans wordt onschadelijk gemaakt door keeper Sels.
59' Anderlecht houdt relatief makkelijk stand, maar schakelt te traag om om Bayern te kunnen bedreigen. Stanciu en Chipciu hadden twee uitgelezen kansen om te scoren, maar werkten onvoldoende af. De wedstrijd is echter verre van gespeeld.
58' Wissel: Onyekuru in, Stanciu out.
55' Chipciu wordt afgestopt door Thiago met een haakfout. Vrije trap!
53' Süle krijgt een kopbalkans, maar Sels kan de bal wegboksen. Dat was een prima mogelijkheid!
52' Ribéry wordt afgestopt door Stanciu met een haakfout. Geel en vrije trap!
51' Kans voor Lewandowski met een schot! De bal belandt naast de goal. Balverlies van Trebel luidde de kans in.
50' Rafinha ruikt zijn kans en knalt! Het leer zoeft over de goal.
49' Corner voor RSC Anderlecht.
48' Chipciu krijgt een kans en schiet! De bal gaat op de paal en weg kans! Die had erin gemoeten!
47' Corner voor Bayern.
46' Tolisso ruikt zijn kans en knalt! Sels ranselt de bal uit het doelvlak met een sprong.
45' Start van de tweede helft.

47' Rust.

46' De scheidsrechter fluit voor een fout op Stanciu. Vrije trap!
45' Martinez probeert het mooi te doen, maar Sels redt de poging met een duiksprong. De doelkans kwam er na een corner.
41' Kans voor Stanciu met een schot! Wat een onbegrijpelijke misser van de Roemeen die alleen voor Neuer stond! De mogelijkheid eindigt naast het doel. Een knappe actie van Dendoncker ging aan de kans vooraf.
39' Kans voor Ribéry met een schot! De keeper kan de bal wegslaan. Het levert een corner op.
38' Duwfout van Süle op Spajic. Een vrije trap is het gevolg.
38' Kans voor Robben met een schot! De bal wordt geblokt. Het levert een corner op.
37' Anderlecht probeert met z'n tienen toch af en toe wat aan te vallen. Echte kansen komen er echter niet...
34' Robben krijgt een kans en schiet! De bal gaat over het doel. Een misverstand bij RSC Anderlecht leidde tot de doelpoging.
33' Kans voor Trebel met een schot! Neuer staat in de baan van de bal en voorkomt een goal.
31' Tolisso krijgt een kans en schiet! Het leer zoeft over de goal.
26' Corner voor Bayern.
26' Wissel: Appiah in, Najar out.
25' Najar lijkt geraakt te zijn aan de knie. Het ziet er ernstig uit.
22' James probeert een goal te versieren met een vrije trap, maar het leer gaat over en naast.
21' Thiago ondergaat een foutieve tackle van Trebel. De scheidsrechter geeft de fout aan. Geel en vrije trap, maar toch wel onterecht!
19' Hoekschop Bayern
14' Kans om te scoren via Lewandowski met een kopbal. De mogelijkheid eindigt naast het doel.
13' Duwfout van Deschacht op Lewandowski. Vrije trap!
11' GOAL! Lewandowski scoort vanop de stip!
10' Geel voor Ribéry voor protest.
9' Kums gaat aan het trekken en krijgt de fout tegen. De speler mag gaan douchen (rood) als gevolg en de bal gaat op de stip!
9' James krijgt een kopbalkans, maar keeper Sels staat recht in de baan van de bal!
0' De wedstrijd gaat van start.