Weiler: "Proficiat aan mijn tien spelers"

DINSDAG, 12 SEPTEMBER 2017, 23:14 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN - INTERVIEWS Coach Weiler gaf na de wedstrijd een interview. In eerste instantie feliciteerde hij zijn tien spelers die overbleven na de rode kaart van Kums. "We zijn niet de enige ploeg die hier komen verliezen. We hebben goed gespeeld met tien. Proficiat aan mijn tien spelers."

De coach kreeg uiteraard ook de overmijdelijke vraag over de opstelling van Sven Kums in de centrale verdediging. De Zwitser reageerde geïrriteerd en vertrok ook, na eerst een antwoord te hebben gegeven: "Ik weet wel dat Kums geen verdediger is, maar toch moet hij daar kunnen spelen. Nu ja, dat dit gebeurd is, is dan weer goed voor jullie journalisten hé. Nu kan de kritiek blijven volgen... In ieder geval, Sven had anders moeten verdedigen in die fase. Maar goed, zulke dingen gebeuren in voetbal. We hadden trouwens nog een aantal uitstekende kansen om te scoren, maar het kwam er niet van."

Olivier Deschacht en Leander Dendoncker hielden zich op de vlakte over de vraag over de positie van Sven Kums: "Waarom moet de coach kritiek krijgen", hield Dendoncker zich van den domme. Ook Deschacht liet zich niet verleiden tot een straffe uitspraak: "Ik vond het plan van Weiler wel goed. Jammer genoeg valt die rode kaart na tien minuten en kwam het niet tot uitvoering", klonk het.

Beide spelers trokken zich wel op aan het feit dat Anderlecht lang stand kon houden bij 1-0. "Maar ik had het me toch helemaal anders voorgesteld", liet Deschacht zich nog ontvallen, die ook aangaf de beelden van Hoffenheim-Bayern te hebben bestudeerd.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.