Geprobeerd, maar eervol verloren

WOENSDAG, 18 OKTOBER 2017, 22:36 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht is er niet in geslaagd om te stunten tegen PSG. Het verloor met zwaren 0-4-cijfers, maar deze zeggen niet alles. Anderlecht speelde een moedige wedstrijd, had vooral voor de rust heel wat goede mogelijkheden, maar moet aanvaarden dat PSG een maatje of drie te groot is.

Van bij de aftrap was te zien dat Anderlecht met een positieve instelling zou voetballen. Het zette PSG hoog onder druk. Maar bij de eerste tegenval na amper drie minuten stond het al 0-1. De bal belandde bij Mbappé die vanuit een scherpe hoek tussen de benen van Sels kon scoren.

Een vroege klap, maar Anderlecht was niet geslagen. Binnen het kwartier kreeg de thuisploeg vier goede mogelijkheden. Kums schoot net naast, Onyekuru kopte pal op Areola en ook Teodorczyk vond Areola op zijn weg. De beste kans was echter voor Onyekuru. Hij mocht alleen op de Franse doelman afstormen, maar tikte de bal net te ver waardoor die kon redden.

Anderlecht domineerde het eerste kwart van de wedstrijd en zette PSG onder druk. Het was wel even schrikken toen Dendoncker te kort terugspeelde en Mbappé met het leer aan de haal ging. Sels stak er een handje tussen en Neymar legde de rebound net naast. De Anderlecht-offensief ging intussen liggen en op slag van rust maakte PSG er 0-2 van. Sels werkte een schot van Neymar niet goed weg. Mbappé legde de rebound tot bij Cavani en die miste niet.

In de tweede helft zagen we, net als vrijdag in Mechelen, een minder goed Anderlecht. Cavani trapte de eerste kans van de tweede periode op de lat. Iets voorbij het uur zette Neymar zich achter de bal voor een vrije trap. Hij trapte net naast / onder de muur en het leer zoefde binnen in de korte hoek: 0-3 en boeken toe.

Tien minuten voor tijd kreeg Anderlecht een prima kans voor de eerredder. Areola moest al zijn kunnen bovenhalen om een kopbal van Hanni uit doel te houden. De rebound belandde voor de voeten van Onyekuru, maar die trapte tegen de lat. Invaller Bruno probeerde het ook, maar zijn schuiver ging net voorbij de verste paal. In de slotminuten maakte Di Maria er nog 0-4 van.

Zware cijfers, maar toch moet Anderlecht een goed gevoel overhouden aan deze wedstrijd. Paars-wit voetbalde met veel goede bedoelingen en liet vooral in de eerste helft aardige dingen zien. Jammer genoeg scoorde het niet en deed PSG dit wel op de juiste momenten. Maar hoofd omhoog, blik vooruit en doorgaan op dit elan.

Score: 0-4
Goal(s): 3' Mbappé (0-1), 44' Cavani (0-2), 66' Neymar (0-3), 88' Di Maria (0-4)

Anderlecht:Sels, Dendoncker, Kara, Deschacht (89' Obradovic), Appiah, Kums (57' Josué), Trebel, Onyekuru, Hanni, Gerkens (81' Bruno), Teodorczyk
PSG:Areola, Dani Alves, Marsquinhos, Kimpembe, Kurzawa, Verratti (74' Lo Celso), Motta (71' Draxler), Rabiot, Mbappé, Cavani (74' Di Maria), Neymar

Geel: Motta, Mbappé, Onyekuru, Teodorczyk

Scheidsrechter: Pavel Kralovec (Tsj)
Stadion: Constant Vanden Stock-stadion