Goede prestatie niet beloond, maar wel eerste doelpunt

WOENSDAG, 22 NOVEMBER 2017, 22:37 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht speelde tegen Bayern München zijn beste partij uit deze Champions League-campagne, maar zag dit niet beloond met een eerste punt. Sofiane Hanni veegde wel de nul van de doelpuntenteller, maar over twee weken in Glasgow is een mirakel nodig voor een plek in de Europa League.

Anderlecht begon complexloos aan de partij en zette de bezoekers uit Duitsland hoog vast. Dit resulteerde in een eerste kans voor Teodorczyk na zeven minuten, maar hij trapte op doelman Ulreich. Het zou niet de enige kans voor Anderlecht zijn in de eerste helft. Teodorcyk zelf kreeg er nog drie, maar miste ze allemaal. Ook Appiah en Spajic probeerden het zonder succes.

En Bayern? Zij kwamen voor de rust amper in de buurt van Sels. Eén goede mogelijkheid voetbalden de Duitsers bij elkaar, maar Appiah ruimde op. Op slag van rust dook Gerkens op in de zestienmeter van Ulreich. Net wanneer hij de bal wilde controleren, kreeg hij een fikse por van Süle. Een honderd procent strafschop, maar de Engelsman Taylor hield zijn adem in. 0-0 aan de rust, daar zat meer in.

Na de pauze moest Bayern snel een tweede gedwongen wissel uitvoeren. De invallers Rodriguez en Martinez bezorgden Anderlecht meer problemen dan Thiago en Robben. Wanneer Deschacht een luchtduel verloor, voetbalde Bayern de man-meersituatie razendsnel uit. Helaas voor Anderlecht is de ene Pool de andere niet en Lewandowski zette Bayern op 0-1.

Na het openingsdoelpunt beleefde Anderlecht vijf moeilijke minuten en mocht het blij zijn dat Bayern, en met name Lewandowski, paars-wit niet meteen helemaal dood kneep. Gelukkig kan ook deze Pool al eens een kans missen. Iets voorbij het zag Anderlecht zijn sterke eerste helft dan toch beloond. Deschacht zette de bal voor doel. Teodorczyk won het duel en legde de bal panklaar voor Hanni aan het strafschoppunt. De aanvoerder knalde zonder aarzelen binnen: 1-1.

Vanhaezebrouck zette alles op alles en bracht Onyekuru en Bruno in de strijd. Nadat Teodorczyk een bal net voorbij de tweede paal krulde (wel mooi gedaan), viel het doelpunt evenwel aan de overkant. Tolisso dook op tussen Spajic en Kara en kopte een voorzet vanop de linkerflank voorbij Sels in doel 1-2. Minuten voor tijd hield Sels met een knappe reflex Lewandowski van de 1-3 en Harbaoui zag nog een doelpunt terecht afgekeurd voor buitenspel. Zo bleef het 1-2.

In de andere partij in Groep B gaf PSG Celtic een pak rammel, uitslag 7-1. Desondanks zijn de Schotten zo goed als zeker van de derde plaats in de poule en het ticket voor de Europa League. Anderlecht moet met vier doelpunten verschil winnen in Celtic Park om alsnog door te stoten.