Vanhaezebrouck: "Vroeg scoren niet belangrijk"

DINSDAG, 5 DECEMBER 2017, 09:56 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN - INTERVIEWS Winnen met drie doelpunten verschil: dat is de opdracht die Anderlecht straks wacht tegen Celtic als het Europees wil overwinteren. Coach Hein Vanhaezebrouck geeft toe dat het erg moeilijk wordt. "Om drie keer te scoren, moet alles perfect zijn en hebben we bijzonder veel geluk nodig."

Als je minstens drie doelpunten nodig hebt, dan scoor je best een vroeg doelpunt, zo denken velen. Vanhaezebrouck is een andere mening toegedaan. Hij zal zijn ploeg niet opdragen om op zoek te gaan naar een snel doelpunt. "We kunnen alles zetten op een vroeg doelpunt, maar dan ken ik het gevolg: meteen een tegendoelpunt. Dan wordt het dubbel zo moeilijk", aldus de coach.

Vanhaezebrouck vreest ook de impact van de Celtic-fans. "Wanneer we het veld opkomen, zal er een hels lawaai zijn. De Schotten zullen zich achter hun ploeg scharen en dit zal de spelers vleugels geven. Hun start wordt misschien verwoestend. Als we dat overleven, dan kunnen we misschien iets forceren."

"Wanneer ons eerste doelpunt valt, doet er niet toe. Zelfs als we pas halfweg de tweede helft scoren, kunnen we er nog altijd voor gaan", zegt Vanhaezebrouck. "Onze kansen om door te stoten, zijn klein. We gaan dus gewoon voor een resultaat. Winnen zou mooi zijn, maar een gelijkspel zou ook al mooi zijn.''



anderlecht-online forum