Ouahbi: "Snelle ontwikkeling Bandé verrast me"

DINSDAG, 5 DECEMBER 2017, 10:22 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD - TRANSFERS KV Mechelen verkocht gisteren seizoensrevelatie Hassane Bandé aan Ajax voor een transfersom tussen de 8 en 10 miljoen euro. Een jaar geleden testte Bandé bij Anderlecht. Hoewel hij toen een erg goede indruk liet, nam paars-wit hem toch niet.

Tijdens zijn proefperiode van twee weken scoorde Bandé in een oefenduel tegen Ajax en alle signalen waren positief. Anderlecht wilde hem echter langer dan twee weken op proef om na te gaan hoe de Afrikaan zich zou aanpassen aan België. Dat werd door zijn makelaar geweigerd.

Het was toenmalig U21-coach Mohammed Ouahbi (foto) die met Bandé werkte. "Bandé was erg goed, maar een fenomeen was hij niet. Ik ben erg verrast door de snelheid van zijn evolutie."

In de periode dat Anderlecht Bandé testte, gaf het een contract aan de jonge Afrikanen Abdul Karim Danté, Edo Kayembe en Mohammed Dauda. "Het was een kwestie van timing", legt manager Herman Van Holsbeeck uit waarom Anderlecht besliste om Bandé uiteindelijk geen contract aan te bieden. "Soms wil je, soms verlies je. Dat is jammmer, maar het gebeurt.''



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.