Favoriete transfer #5: Cristian Benavente

MAANDAG, 15 JANUARI 2018, 12:05 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

WEBSITE - ANDERE Vandaag hervatten we ons lijstje van jullie favoriete transfers, met nummer vijf: Cristian Benavente.

Naam:  Cristian Benavente Bristol
Huidige club: Charleroi
Positie: Centraal aanvallende middenvelder
Leeftijd: 23
Nationaliteit:Peruviaan 
Marktwaarde *: € 3.000.000

Geschiedenis: Benavente doorliep bijna alle jeugdreeksen van Real Madrid en speelde twee seizoenen voor hun tweede elftal. In de zomer van 2015 trok hij naar MK Dons in de Engelse Championship. Zes maand later haalde Charleroi hem naar België. Vorig seizoen scoorde hij zes doelpunten en was hij goed voor twee assists. Dit seizoen zit hij al aan negen doelpunten en twee assists.

Profiel:  Benavente is relatief snel voor een centrale pion. Hij beschikt over een prima dribbel en een dito afstandschot.

Haalbaarheid: Als de transfer van Nicolae Stanciu doorgaat, moet Anderlecht in principe over de fondsen beschikken om Benavente te kunnen inlijven. Een transfer is voor de Peruviaan zelf een moeilijke keuze op dit moment. Een basisplek bij Anderlecht zouden zijn kansen op een WK-selectie gevoelig verhogen, maar als hij bij paars-wit op de bank verzeilt, kan hij het schudden.

Prioritair? Als Stanciu vertrekt, kan Anderlecht wel een nieuwe, creatieve middenvelder gebruiken. Maar er staat er zo nog eentje een pak hoger in deze lijst.

Conclusie:Benavente is relatief duur en het is niet zeker of hij een directe meerwaarde is voor paars-wit. Zijn komst lijkt dan ook weinig waarschijnlijk.

Morgen:Een verdediger uit de Premier League. Gokjes zijn welkom onder dit artikel. Al is gokken wellicht niet nodig.

* Volgens transfermarkt.de



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.