"Blijkbaar was het voor sommige fans nooit goed genoeg"

VRIJDAG, 2 FEBRUARI 2018, 11:43 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - INTERVIEWS Sofiane Hanni heeft Anderlecht wel degelijk verlaten wegens het gefluit van (een deel van) de supporters. "Zo kon het niet verder", vertelt hij vandaag in Het Laatste Nieuws. "Die fluitconcerten deden pijn. Vooral bij mijn familie."

"Ik moet eerlijk toegeven dat de houding van de supporters meegespeeld heeft in mijn beslissing om Anderlecht te verlaten", zo geeft Hanni toe. De Algerijn beseft dat het slechts een minderheid, hij schat zo'n 10 procent, was die zich tegen hem keerde. "Maar zo kon het niet verder."

"Ik heb me altijd gegeven voor deze club, maar voor sommige fans was het blijkbaar niet goed genoeg. De fluitconcerten deden pijn", aldus Hanni. Zijn partner en ouders zagen er enorm van af. "Op de duur hadden ze geen zin meer om vanuit Parijs af te komen om mij in het stadion aan te moedigen. Dat komt aan."

Toch kijkt Hanni met een goed gevoel terug op zijn anderhalf jaar bij Anderlecht. "Ik beleefde een fantastische periode met een landstitel, Champions League en kwartfinale van de Europa League tegen Manchester United. Het is jammer voor de fans die wel van me hielden dat het zo moet eindigen. Hen wil ik heel erg bedanken, net als Anderlecht. Ik hoop dat ze kampioen worden."

Met Spartak Moskou koos Hanni voor een club met ambitie. "Ik kon veel geld verdienen in China en kon ook naar Burnley, maar wil voor de prijzen spelen. Bij Spartak kan ik Europees voetbal afdwingen."



anderlecht-online forum